Vágólapra másolva!
Az Arizona Coyotes hazai környezetben, Shane Doan kiváló játékának köszönhetően, 3-2-re legyőzte a Toronto Maple Leafs együttesét az NHL legutóbbi játéknapján.

A 39 éves Doan az első harmadban 14 másodpercen belül két gólt szerzett, majd a zárófelvonásban győzelmet érő gólpasszt adott.

A rekordot Deron Quint tartja, aki 1995-ben a Winnipeg játékosaként 4 másodperc alatt duplázott. Doan a mostani kettővel együtt már 376 gólnál tart a klub színeiben, és így hárommal van csak elmaradva a franchise rekordjától, amit 1990 óta Dale Hawerchuk tart.

Doan a pontok tekintetében is közel áll az előzéshez, 912 pontnál jár, itt is Hawerchuk van előtte, aki a jogelődnek számító Winnipegben 929 pontot termelt.

A Calgary vára bevehetetlen

A Calgary Flames klubcsúcsot állított be azzal, hogy sorozatban tizedik hazai mérkőzésén győzött. A kanadai együttes - amely ezúttal a Winnipeg Jetset győzte le - 2006. november 7. és december 12. között volt képes ilyen sorozatra. A Calgary következő kilenc mérkőzéséből nyolcszor fog hazai jégen játszani.

A Florida Panthers szétlövésben győzte le az Ottawa Senators együttesét, ezzel sorozatban ötödször nyert. A vendégek kapusa, Craig Anderson mindent megtett csapatáért, ugyanis 40 lövésből 39-et hárított, igaz, a győzelem így sem jött össze.

A Chicagót kinyírták korábbi játékosai

Első mérkőzését játszotta a Dallas Stars színeiben korábbi klubja, a címvédő Chicago Blackhawks ellen Patrick Sharp. A 33 éves támadó - aki három bajnoki címet nyert a Blackhawksszal - góllal és gólpasszal segítette immáron a texasi alakulatot, amelynek kapujában egy szintén korábbi Blackhawks-játékos, a 2010-ben Stanley-kupa-győztes Antti Niemi mutatott be hibátlan teljesítményt. A 4-0-s dallasi sikerrel zárult találkozón egy harmadik korábbi chicagói, Johnny Oduya - aki két bajnoki cím részese volt a szeles városban - gólpasszt adott.

eredmények:
Boston Bruins - St. Louis Blues 0-2
New York Rangers - Anaheim Ducks 3-2 - hosszabbítás után
Detroit Red Wings - New Jersey Devils 3-4
Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks 1-2
Florida Panthers - Ottawa Senators 2-1 - szétlövés után
Minnesota Wild - Montreal Canadiens 2-1
Dallas Starts - Chicago Blackhawks 4-0
Calgary Flames - Winnipeg Jets 4-1
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs 3-2
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 3-5