Társoldalunk:

Hanga Ádámék elkerülték a Barcát és a Realt

2016.01.11. 11:24

Hanga Ádám a Laboral Kutxa Vitoria legjobbjának bizonyult korábbi csapata, a Manresa ellen a spanyol kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában.

A baszk együttes vasárnap 85-76-ra nyert Manresában, a kezdőötösben pályára lépő magyar légiós 33 perc alatt 14 pontot és 6 lepattanót gyűjtött. Az összesített egyéni statisztikákon alapuló VAL-értéke 20 lett, ezzel a csapata leghasznosabb játékosának bizonyult.

Forrás: AFP

"Az este Manresában léptünk pályára, ahol csodálatos két évet töltöttem, nagy szeretettel fogadtak a szurkolók. Mivel nyertünk, biztosan a legjobb négyben végzünk a bajnokság első körében, így a februári Király-kupában elkerüljük a Real Madridot, a Valenciát és a Barcelonát a negyeddöntőben" - nyilatkozta az MTI-nek a 26 éves magyar kosaras, hozzátéve: pénteken Oroszországban szerepelnek az Euroligában, majd vasárnap délben visszatérnek Katalóniaba, akkor a Badalonával játszanak.

"Nagyon sok utazás vár ránk ismét" - mondta Hanga.

A Vitoria 12/3-as győzelmi mérleggel a tabella negyedik helyén áll a hasonló mutatóval rendelkező Real Madrid mögött. Vezet a Valencia (15/0), megelőzve a Barcelonát (14/1).

A hétközi Euroliga-fordulóban a baszkok odahaza 82-76-ra kikaptak a görög Olimpiakosztól, Hanga 30 perc alatt 7 pontig és 8 lepattanóig jutott.