Társoldalunk:

Egy félidőt bírt a Sopron Salamancában

2016.01.13. 23:40

A Sopron 74-60-as vereséget szenvedett szerdán a spanyol Salamanca vendégeként a női kosárlabda Euroliga tizedik fordulójában.

Eredmény (az európai szövetség honlapja alapján), A csoport, 10. forduló:
Salamanca (spanyol)-Uniqa Sopron 74-60 (14-14, 23-23, 23-10, 14-13)
a magyar csapat legjobb dobói: Crvendakic 24, Simon 10, Fegyverneky 7

A kontinentális elitbe egy év kihagyás után visszatért magyar bajnok 1/8-as győzelmi mérleggel az A csoport nyolcadik, utolsó helyéről várta a folytatást, míg a Salamanca 2/7-tel a hetedik helyen állt.

Sterbenz László tanítványai - akik listavezetők az NB I-ben - ősszel a spanyolok ellen szerezték meg eddigi egyetlen győzelmüket a kontinentális sorozatban. A magyarok soraiban ott volt a néhány napja Törökországból visszaszerződött válogatott irányító, Honti Kata is.

A szünetben még döntetlenre állt a Sopron

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A magyar csapat egészen a nagyszünetig remekül tartotta magát, a spanyol éllovas azonban a harmadik negyedben ellépett, és meg is tartotta előnyét, s végül magabiztosan diadalmaskodott. A magyar együttesnek újabb vereségével már csak matematikai esélye maradt az első négy hely, s a vele járó továbbjutás elérésére. A csoport 5. és 6. helyezettje a második vonalnak számító Európa Kupa negyeddöntőjében folytatja majd a szereplését.

A soproniak jövő szerdán az éllovas török Fenerbahcét fogadják.