Kikapott a Szolnok az Európa Kupában

Pór Péter, a Szolnok kosárlabdacsapatának edzője magyaráz Oleksandar Lypovyynak
Szolnok, 2016. január 5. Pór Péter, a Szolnok vezetőedzője magyaráz Oleksandar Lypovyynak (j2) a férfi kosárlabda Európa Kupa 2. csoportkör N csoportjának 1. fordulójában játszott Szolnoki Olaj - Sassari (olasz) mérkőzésen a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnokban 2016. január 5-én. MTI Fotó: Bugány János
Vágólapra másolva!
A Szolnok 88-60-ra kikapott a spanyol Zaragoza vendégeként a férfi kosárlabda Európa Kupa középszakaszának második fordulójában.

Eredmény (a sorozat honlapja alapján), középszakasz (legjobb 32), 2. forduló, N csoport:
Zaragoza (spanyol)-Szolnoki Olaj 88-60 (27-11, 26-16, 19-16, 16-17)
A magyar csapat legjobb dobói: Milosevic 20, Burrell 13, Borisov 11

A magyar bajnok fennállása során először jutott be a második számú európai kupasorozat középszakaszába, amelyet múlt héten hazai pályán az olasz bajnok Sassari 86-75-ös legyőzésével kezdett meg. A Zaragoza az első körben 103-68-ra kikapott a török Galatasaray csarnokában. A négy együttes közül a törökök a 21., az olaszok a 63., a spanyolok a 68., a szolnokiak pedig a 95. helyen állnak a legfrissebb európai klubrangsorban.

Pór Péter, a Szolnok vezetőedzője magyaráz Oleksandar Lypovyynak Forrás: MTI/Bugány János

Az NB I-ben listavezető Olajnál a téli szünetben igazolt Stanley Burrell után ezúttal már a francia Vichy Clermont-tól érkezett, szintén amerikai Jarrod Jones is rendelkezésre állt. Pór Péter együttese a nagyszünetre tetemes hátrányba került, mivel az első negyedet 16, a másodikat pedig 10 ponttal veszítette el. A magyar csapat a térfélcsere után sem tudott felzárkózni, így sima vereséget szenvedett.

A Szolnok jövő szerdán a Galatasarayhoz látogat.