Vágólapra másolva!
Kapott gól nélkül, élete első és egyetlen téli, szabadtéri mérkőzésével búcsút intett a jégkorongnak Ambrus Attila. A Viszkis néven elhíresült egykori bankrabló 1994 és 1999 között Újpesten védett, börtönből való szabadulása után az elmúlt egy évben a Kecskeméti Sólymok amatőrcsapatát erősítette.

"Szeretném megköszönni a Kecskeméti Sólymoknak és a csapat szervezőinek, hogy ott lehettem életem első és utolsó Winter Classic-mérkőzésén. Köszönöm az ajándékokat, és ahogy a nagyok szokták mondani: a csúcson kell abbahagyni, shutouttal, kapott gól nélkül zártam a mérkőzést. Game Over" - írta a gála után Facebook-oldalára Ambrus Attila.

A 48 éves sportember – akit közel 30 bankfiók kirablása miatt 2002-ben 17 év börtönre ítéltek, de jó magaviselete miatt 2012. január 31-én, feltételesen szabadlábra helyeztek - egészségügyi problémája miatt intett búcsút szeretett sportágának.

Ambrus Attila visszavonult Forrás: Facebook/Ambrus Attila Kerámia

Ambrus szabadulása óta keramikusként dolgozik. Ahogy saját honlapján írta: "Életem eddigi 48 évében már sok minden voltam, volt amit megbántam, és volt amit nem. A véletlenek folytán a börtönben ismerkedtem meg a kerámiázással. Korábban az agyaggal csak sírásóként volt dolgom."