Vágólapra másolva!
Bejutott a legjobb nyolc közé a magyar férfi vízilabda-válogatott a belgrádi Európa-bajnokságon: Benedek Tibor együttese a nyolcaddöntőben a grúzokat győzte le 14-3-ra. Ezzel bebiztosította, hogy ha a szerb fővárosban nem szerzi meg az egyetlen kiadó kvótát, akkor ott legyen Triesztben, az áprilisi olimpiai kvalifikációs viadalon, ahol további négy riói hely talál gazdára.

Vízilabda-Eb, férfiak, nyolcaddöntő:
Magyarország - Grúzia 14-3 (4-1, 4-1, 3-1, 3-0) gól: Varga Dénes 3, Manhercz 2, Vámos 2, Hosnyánszky 2, Decker A. 1, Bátori 1, Erdélyi 1, Varga Dániel 1, Kis 1

Az elején úgy tűnt, pillanatok alatt átgázol a magyar együttes az ellenfelén,

az első négy támadását góllal fejezte be.

Ráadásul a védekezésre is koncentrált, hat lövésből csak kettő jutott el Nagy Viktor kapujáig, ezeket pedig könnyedén fogta.

Ezután támadásban kissé megakadt a magyar válogatott, a grúzok pedig két perccel a játékrész vége előtt egy ejtéssel megszerezték első góljukat (4-1). A második negyednek több mint a felét hozták le lőtt gól nélkül a csapatok, majd a csapatkapitány Varga Dániel volt eredményes emberelőnyös helyzetben. A negyed aztán további magyar gólokat hozott - igaz, a grúzok is betaláltak egyszer -, így hatra nőtt a különbség a mérkőzés felére (8-2).

Most jön majd az igazán kemény meccs Forrás: MTI

Félgőzzel sem volt gond

A harmadik felvonásban már Bisztritsányi Dávid tempózott a háló előtt, és figyelte, hogy elöl az addiginál kicsit lassabbak voltak társai, akik több helyzetet is elrontottak. Ennek ellenére ezt a játékrészt is megnyerte a magyar együttes.

A zárónegyed második felére úgy tűnt, a grúzok minden erejükkel elkészültek, szinte lövésig sem jutottak támadásaik végén. A magyaroknak a helyzetek kihasználása okozott némi gondot, de így is magabiztos, fölényes diadalt arattak.

A férfi Eb-n egyetlen kvóta talál gazdára, a szerb, a horvát és a görög csapat azonban már biztos résztvevője a riói olimpiának.

Ha a magyar válogatott itt nem tudja kiharcolni a kvalifikációt, akkor áprilisban, a trieszti tornán teheti meg. Az Eb-n a magyarok következő ellenfele az olimpiai bajnok horvát válogatott lesz. A kedden 20.15-kor kezdődő mérkőzés tétje az elődöntőbe jutás.

További eredmények, nyolcaddöntő:
Oroszország - Németország 9-6 (2-2, 3-1, 2-1, 2-2)
Görögország - Románia 15-9 (5-3, 5-3, 4-1, 1-2)
Olaszország - Törökország 16-2 (4-0, 3-0, 5-1, 4-1)

A negyeddöntő programja, hétfő:
Spanyolország - Görögország 18.45
Szerbia - Oroszország 20.15

kedd:
Olaszország - Montenegró 18.45
MAGYARORSZÁG - Horvátország 20.15