Vágólapra másolva!
Műteni kell Bódi Bernadettet, a Győri Audi ETO KC jobbszélsőjét, mert elszakadt az elülső keresztszalag a térdében. 

Bódi a Sävehof elleni győztes BL-meccsen sérült meg, a talajra érkezéskor a hatoson belül elhelyezett reklámon csúszott meg. 2014 őszén ugyanígy sérült meg a svédek otthonában Orbán Adrienn.

Az MRI-vizsgálat kimutatta, hogy elszakadt az elülső keresztszalagja, így Bódit január 28-án műtik, és legalább féléves kihagyás vár rá, de gyakran 8-10 hónap is kell keresztszalag-szakadás után, hogy teljes intenzitással lehessen újra sportolni.

Bódival bővült a Győr amúgy is tekintélyes sérültlistája Forrás: AFP

Egymás után dőltek ki a kulcsemberek

A Győrre alaposan rájár a rúd,

Bódi mellett Tóth Gabriella, Tomori Zsuzsanna, Görbicz Anita és Planéta Szimonetta is sérült.

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy az előző szezonban Eduarda Amorimnak és Jelena Grubisicnak is elszakadt a térszalagja, Kari Aalvik Grimsbőnek pedig gondjai voltak a műtött térdével, akkor az már nem lehet véletlen, még akkor sem, ha nem mindannyian a klubjukban sérültek meg, Tomori és Görbicz például a decemberi Eb-n dőlt ki.

Az új csarnok talaja a hibás?

A Kisalföld internetes kiadása azt írja, azóta szaporodtak meg a térdsérülések, mióta a Győr az új csarnokban edz és játszik. A klub független szakértővel szeretné megvizsgáltatni, lehet-e a csarnok talaja a sérülések okozója, az új arénában ugyanis nem a parkettára tették rá a műanyag borítást, mint ahogy az korábban a Győr régi otthonában, a Magvassy-csarnokban történt.

"Előfordulhat, hogy ez a talaj a nagy terheléssel együtt vezet a játékosok sérüléséhez, de nincs kizárva, hogy a kisebb leterheltség mellett sem lenne jobb a helyzet, legfeljebb később jönnének elő a bajok" – nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos a Kisalföld internetes oldalának.