Társoldalunk:

Nem maradt szerb botrány nélkül a kézi-Eb

2016.01.19. 19:58

Hiába szerepelt önmagához képest jól a szerb férfi kézilabda-válogatott, a csapat két vereség után csak 27-27-es döntetlent ért el Macedóniával, és kiesett az Európa-bajnokság csoportkörében. Az együttest belharc is gyengítette, Slavisa Djukanovic kapus hétfőn megsértődött, és hazautazott. 

A felkészülés és az első két mérkőzés során úgy látszott, a szerb férfi kézilabda-válogatott a lengyelországi Európa-bajnokságra úgy összekovácsolódott, ahogy azt nagyon régen lehetett látni. 

Dejan Peric szövetségi kapitány meg sem hívta a keretbe Marko Vujint, akivel a válogatottban rendszerint csak a baj volt, és bár látszott, hogy ez nem egy világverő csapat, azért a középdöntőbe odaérhet. 

Dejan Peric szerb csapata kiesett, Talant Dujsebajev magyar válogatottja biztosan középdöntős

Forrás: Origo

Persze a sorsolás sem segített az együttesen, hiszen a házigazda Lengyelországtól és a címvédő Franciaországtól is vereséget szenvedett, így Macedónia ellen kellett volna kiharcolnia a továbbjutást.

Megsértődött a tartalékkapus

Az egységről alkotott idilli képen a tartalékkapus, Slavisa Djukanovic sokat rontott. A szakvezetés úgy döntött, hogy a macedónok elleni, továbbjutás szempontjából létfontosságú mérkőzésre Darko Stanic mellett az egykori szegedi Dragan Marjanacot jelöli kapusnak. 

Erre Djukanovic hétfőn a saját Facebook-oldalán közölte, a "jelenlegi rossz szervezés és bizonyos emberek felelőtlen viselkedése miatt"  nem szeretne a továbbiakban a válogatottban szerepelni.

A játékos később azt közölte, ezt a döntését hosszas gondolkodás után hozta meg. "Ez nem a szövetség, a válogatott vagy a kapitány ellen szól, egyszerűen úgy éreztem, így lesz a legjobb mindenki számára. Az edző úgy döntött, hogy Marjanac kap majd lehetőséget Macedónia ellen – sok szerencsét kívánok, tesó!" – írta.

Tíz másodpercen múlt

Ezek után jöhetett az esti, mindent eldöntő mérkőzés, amelyen csak a győzelem jelentett továbbjutást az együttesnek. 

Petar Nenadicéknak nem sikerült a továbbjutás

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Végig fej-fej mellett haladtak a felek, Szerbia tíz másodperccel a vége előtt Djukic révén 27-26-ra alakította az állást, ám Macedónia egy időkérést követően még válaszolt, és Manaszkov góljával kiharcolta a középdöntőt (27-27). 

Eredmények, 3. forduló, A csoport (Krakkó): 
Macedónia – Szerbia 27-27 (13-13)
Lengyelország - Franciaország 31-25 (15-12)

A csoport végeredménye: 1. Lengyelország 6 pont, 2. Franciaország 4, 3. Macedónia 1 (73-81), 4. Szerbia 1 (81-92).

B csoport (Katowice):
Norvégia – Fehéroroszország 29-27 (12-13)
Horvátország - Izland 37-28 (19-10)

A csoport végeredménye: 1. Norvégia 4 pont, 2. Horvátország 4, 3. Fehéroroszország 2, 4. Izland 2.