Vágólapra másolva!
A csődbe jutott Nagybánya férfi kézilabdacsapatától az őszi Bajnokok Ligája-ellenfélhez, a norvég Elverum együtteséhez igazolt Iváncsik Tamás.

Alig maradt már játékosa a HCM Baia Mare férfi kézilabdacsapatának, a román bajnok ősszel még a Bajnokok Ligájában vitézkedett, de októberben kiderült, hogy a nagybányai önkormányzat jelentős összegekkel törvénytelenül segítette a klubot.

A pénzügyi visszaélések gyanúja miatt a polgármester felfüggesztette a férfi és a női csapat támogatását is. Ez a hullám addig gyűrűzött, hogy a klub legtöbb játékosa már úgy döntött, távozik. A nagybányaiak 17 forduló után a 7. helyen állnak, és már az a legfőbb cél, hogy legalább a legjobb nyolc között maradva a rájátszásban folytathassák.

Iváncsik Tamás Norvégiában folytatja Forrás: Prosport.ro

A három magyar közül Tatai Péter kapus és a beállós Vilovszki Uros még vacillál, de a Prosport szerint Iváncsik Tamás lépett, és aláírt a norvég Elverum együtteséhez.

A jobbszélsőt – akinek Európa-bajnoki szerepeltetésén még Talant Dujshebaev szövetségi kapitány is gondolkodott – a BL-ből ismerhették a norvégok, akik a hazai 28-28 után Nagybányán 29-24-re győztek.

A magyar kézilabdázó menedzsere, Eklemovics Nikola az Ostlendingen.no portálnak megerősítette, hogy a felek megállapodásra jutottak egymással.

Iváncsik Tamás neve szóba került a válogatottnál az Eb előtt Forrás: MTI/Kovács Anikó

„Minden rendben van, Tamás a jövő hét elején orvosi vizsgálaton esik át, és a szezon végéig a klubot erősíti. Ez jó hír az Elverumnak és a játékosnak egyaránt, biztos vagyok benne, hogy Iváncsik segítségével a csapat bejut a bajnoki rájátszásba” – nyilatkozta a korábbi válogatott irányító, aki ugyancsak szerepelt a nagybányai együttesben.

Az Elverum jelenleg a norvég bajnokság 5. helyén áll.