Társoldalunk:

Hivatalos: német-spanyol kézi-Eb-döntő lesz

2016.01.29. 22:53

A német válogatott jutott be elsőként a vasárnapi döntőbe a lengyelországi olimpiai selejtezős férfi kézilabda Európa-bajnokságon, mivel pénteken hosszabbításban nyert a norvég csapat ellen, ám a norvégok megóvták a mérkőzést, amit szombaton visszavontak. Németország lesz a horvátokat verő spanyolok ellenfele a fináléban.

A végig szoros, nagyon izgalmas német-norvég mérkőzés után a norvégok óvtak az utolsó másodpercekben történt játékvezetői döntések miatt. A norvégok azért óvnak, mert az utolsó másodpercekben két kapus volt a pályán a németeknél, vélhetően arra céloznak, hogy a németek lehozták a kapusukat, és még nem futott le a cseremezes játékos, amikor visszatért a kapus, de a képek szerint egyébként is sokan, 11-en voltak a németek a pályán. A német küldöttség vezetője, Bob Hanning tájékoztatása szerint az európai szövetség illetékes bizottsága szombat délelőtt tárgyalja az északiak beadványát. Hozzátette: nyugodtan várja az ítéletet, és igaza is lett. 

A norvégok ugyanis szombaton visszavonták az óvást. A szövetség azt a tájékoztatást adta, hogy "hisznek benne, hogy a pályán elért eredménynek kell eldöntenie egy sporteseményt". Bővebben kapcsolódó cikkünkben

Mi tagadás, sokan vannak

Forrás: Tv2.no

Spanyolország végig vezetve, de szoros meccsen győzte le Horvátországot. A mérkőzés hőse a MOL-Pick Szeged lövője, Garcia Robledo volt, aki a fontos pillanatokban góljaival visszaverte a horvátok folyamatos próbálkozását. A spanyolok és a németek már találkoztak az Eb-n, akkor a spanyolok gyorsan nagy előnyt raktak össze, de a nagyon fiatal német csapat visszakapaszkodott, és szorossá tette a végül spanyol győzelmet hozó meccset.

Bjärte Myrholék menetelése az elődöntőig tartott

Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az előző Eb-n aranyérmes, olimpiai és világbajnok franciák lettek az ötödikek a dánok legyőzésével.

Eredmények, elődöntő (Krakkó):
Németország-Norvégia 34-33 (14-13, 27-27), hosszabbítás után
Spanyolország-Horvátország 33-29 (18-14)