Vágólapra másolva!
Csalódottságot és keserűséget érez Talant Dujshebaev, a magyar férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, akivel kedden közös megegyezéssel bontott szerződést a magyar szövetség.

A kirgiz származású szakember az M4 Sportnak adott interjút skype-on keresztül. Elmondta, hogy múlt szerdán beszélt Kocsics Mátéval, az MKSZ elnökével, majd vasárnap a szervezet másik képviselőjével.

"Nekik is azt mondtam, amit mindig: a sorsomat az elnök kezébe helyezem. De továbbra is tartom: én mindig, minden körülmények között kész vagyok segíteni a magyar kézilabdát. Nézzük meg, mi a legjobb Magyarországnak, a magyar kézilabdának, és ha van egy edző, aki egész évben ott tud lenni, ahogy mondtam, semmiféle problémám nincs ezzel" - nyilatkozta a 47 éves spanyol-orosz tréner.

Nem kapott még egy esélyt Forrás: AFP

Nem tud folyton Magyarországon lenni

Dujshebaev hangsúlyozta, mivel szerződése van a lengyel Kielce csapatával, és "ott van az élete", lehetetlen számára, hogy egész évben Magyarországon éljen, márpedig a szövetség a keddi sajtótájékoztatón feltételként szabta meg, hogy itt élő edző kell a csapat élére.

Dujshebaevvel a férfiak a vasárnap zárult lengyelországi Európa-bajnokságon a 12. helyen végeztek, így lemaradtak az olimpiai selejtezőről és ezzel együtt a riói szereplésről. A tréner kilenc olyan játékosnak szavazott bizalmat a tornán, aki korábban még nem játszott világversenyen, miközben több korábbi alapemberre - például Lékai Mátéra vagy Ilyés Ferencre - nem számított. A válogatott az első Eb-mérkőzését megnyerte, ám azt követően ötször kikapott, többször úgy, hogy pillanatnyi esélye sem volt, és nagy pofonokba szaladt bele.

A játékosokat is megviselte az Eb sikertelensége Forrás: MTI/Kovács Anikó

Szívesen segített volna sokkal többet

"Csalódottságot és keserűséget érzek, mert amikor az ember elkezd egy munkát, amihez idő kell, azt jobb befejezni. Most tizenkettedikek lettünk az Európa-bajnokságon, de egy évvel ezelőtt ez a válogatott ott sem volt a világbajnokságon. Ez egy nagyszerű társaság, és azt gondolom, hogy ez az Eb jó tapasztalat volt nekik, amitől jobb csapat lettek. Tovább kell dolgozniuk, hogy még jobbak legyenek" - fogalmazott Dujshebaev, aki játékosként a FÁK-színeiben olimpiai bajnok, spanyol állampolgárként kétszeres olimpiai bronzérmes, játékosként és edzőként is Bajnokok Ligája-győztes.

"Szívesen segítettem volna nekik sokkal többet, szívesen adtam volna nekik több esélyt, hogy jobb játékossá váljanak" - tette hozzá a tréner. Dujshebaev utódját egyelőre nem nevezte meg az MKSZ vezetősége. A férfi válogatottra legközelebb júniusban vár feladat, akkor játszik a szerbekkel oda-visszavágós alapon a 2017-es franciaországi vb-részvételért.