Társoldalunk:

Meg kell műteni a Győr sérült szélsőjét

2016.02.03. 17:51

A győri kézicsapatban játszó Korsós Dorina térdében elszakadt a keresztszalag, már csütörtökön megoperálják. A felépülése várhatóan fél évig fog tartani.

Meg kell műteni Korsós Dorina, a magyar bajnoki ezüstérmes Győri Audi ETO KC válogatott szélsőjének a térdét. A 19 éves játékos kedden, a Budaörs elleni NB I-es meccsen egy ziccer után rosszul érkezett a talajra, és csak az orvosi stáb támogatásával tudta elhagyni a pályát.

A szerdai MRI-vizsgálat kimutatta, hogy a szélső térdében elszakadt az elülső keresztszalag, és valószínűleg a porc is megsérült, ezért már csütörtökön megoperálják. Fél évben is beletelhet, míg Korsós legközelebb játszhat.

Korsós Dorina (balra) egy tavalyi BL-meccsen

Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki


Korábban megírtuk, hogy egyre érthetetlenebb a csapatot sújtó sérüléshullám. Legutóbb Bódi Bernadett szenevedett szintén szaklagszakadást, előtte pedig Tóth Gabriella, Tomori Zsuzsanna, Görbicz Anita és Planéta Szimonetta is megsérült.

A klub egy ideje már vizsgálja a lehetséges okokat. A stáb megkezdte a közös munkát egy erőnléttel, prevencióval és regenerációval foglalkozó szakemberrel, ennek nyomán a bemelegítésbe és az edzésmunkába is új elemek kerülnek. Tervezik a konditerem gépparkjának modernizálását, továbbá megkezdik a játékosok napi állapotfelmérését, mely megmutatja az aktuális terhelhetőséget.