Társoldalunk:

Madarasékat nem hagyták nyerni a bírók

2016.02.04. 00:39

Fantasztikusan kezdett, mégis kikapott 14-11-re a Szolnok a címvédő, továbbra is hibátlan olasz Pro Recco otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájának ötödik fordulójában.

A magyar bajnokcsapat fantasztikusan kezdte a mérkőzést, hiszen kevesebb mint öt perc alatt 5-0-s előnyre tett szert. A címvédő - és nyolcszoros győztes - ugyanakkor nem tört össze, és megkezdte a felzárkózást.

Budapesten lesz a döntő

A Pro Recco szerb sztárjátékosainak, Andrija Prlainovicnak, Dusan Mandicnak és Filip Filipovicnak köszönhetően már a harmadik negyedben utolérte, majd le is hagyta a Szolnokot. A záró felvonásban a szerb különítmény végleg eldöntötte az összecsapást, így 14-11 lett a végeredmény, a találkozó legeredményesebb játékosa az ötgólos Mandic lett.

A hatos csoportból hárman jutnak majd a hatos döntőbe, amelyet Budapesten rendeznek június 2. és 4. között. 


Bajnokok Ligája, 5. forduló:
B csoport:
Pro Recco (olasz) - Szolnoki Dózsa-Közgép 14-11 (1-5, 4-2, 5-2, 4-2)
a magyar csapat gólszerzői: Aleksic 3, Younger 3, Gocic 2, Vámos, Kis G., Madaras 1-1

Aki nézte a találkozót, láthatta, milyen harciasan kezdtünk. Volt egy-két új dolog, amiket megpróbáltunk és azok aránylag jó százalékban sikerültek is. Azt gondolom, hogy a harmadik negyed közepéig nagyon jól játszottunk, de ezután, úgy érzem, elfáradtunk. Egy ilyen szintű csapat ellen, mint a Pro Recco, ez nyilván megpecsételheti egy csapat sorsát, hiszen ők könyörtelenül kihasználták a megingást.

Madarasék hiába kezdtek jól, ellenszélben nem sikerült a győzelemForrás: AFP/Lluis Gene

A bírókat is meg kell verni

"Aki nézte a találkozót, láthatta, milyen harciasan kezdtünk. Volt egy-két új dolog, amiket megpróbáltunk és azok aránylag jó százalékban sikerültek is. Azt gondolom, hogy a harmadik negyed közepéig nagyon jól játszottunk, de ezután, úgy érzem, elfáradtunk. Egy ilyen szintű csapat ellen, mint a Pro Recco, ez nyilván megpecsételheti egy csapat sorsát, hiszen ők könyörtelenül kihasználták a megingást. Egy kicsit belefáradtunk a bírók elleni küzdelembe is. Aki követi a vízilabdát, az tudja, hogy Reccóban ez így van, ezt bele kell kalkulálni és így kell tudni nyerni. Már ha valaki nyerni szeretne Reccóban" - mondta a vlv.hu-nak Cseh Sándor, a Szolnok edzője.

A-Híd-OSC-Újbuda - Galatasaray (török) 13-4 (4-1, 2-1, 5-2, 2-0)
a magyar csapat gólszerzői: Bátori 4, Juhász 2, Hegedűs, Decker Á., Gór-Nagy, Graham, Német, Dr. Brguljan, Nagy Á. 1-1


A csoport további eredménye:
Jug Dubrovnik (horvát)-Partizan Beograd (szerb) 12-4 (3-1, 3-0, 4-3, 2-0)

A csoport állása: 1. Pro Recco 15 pont, 2. Jug Dubrovnik 12, 3. Szolnoki Dózsa-Közgép 9, 4. Partizan Beograd 6, 5. A-Híd-OSC-Újbuda 3, 6. Galatasaray 0


korábban:
A csoport:
ZF-Eger - Spandau (német) 10-7 (3-2, 3-2, 2-0, 2-3)
a magyar csapat gólszerzői: Hárai 2, Erdélyi, Angyal, Vapeski, Szivós, Biros, Bedő, Cuckovic, Hosnyánszky 1-1

A csoport többi mérkőzésén:
Olimpiakosz (görög)-Jadran Herceg Novi 10-4 (3-0, 1-3, 3-1, 3-0)
Primorje Rijeka (horvát)- Barceloneta (spanyol) 9-9 (5-3, 1-1, 1-2, 2-3)

A csoport állása: Olimpiakosz 9 pont, 2. ZF-Eger, Primorje Rijeka, Barceloneta 8-8, 5. Spandau 3, 6. Jadran Herceg Novi 2