Társoldalunk:

Az olimpiát is befolyásolhatja az NBA-sztár lábtörése

2016.02.10. 10:29

Eltört a lába Marc Gasolnak, a Memphis Grizzlies és a spanyol kosárlabda-válogatott első számú centerének, így hosszú kihagyás vár rá.

A Grizzlies mindössze egy rövid közleményt adott ki 216 centis játékosáról, amelyben a sérülés tényét közölte, ám arról nem írt, hogy mikor tört el Gasol jobb lába és arról sem, hogy mennyit kell kihagynia. Az NBA honlapjának cikke szerint ugyanakkor elképzelhető, hogy a mostani szezonban már nem lesz bevethető.

A zsákolást bizonytalan ideig szüneteltetnie kell

Forrás: AFP

Memphisben és Spanyolországban is fogják a fejüket

A 31 éves, kétszeres olimpiai ezüstérmes center kiesése óriási veszteség a Memphis számára. Gasol a csapat egyik legjobbja, az 52 eddigi alapszakasz-meccsen 16,6 pont és 7 lepattanó volt az átlaga, mellyel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az együttes jelenleg 30 győzelemmel és 22 vereséggel a biztos rájátszást érő ötödik helyen áll a Nyugati főcsoportban.

A spanyol válogatottnál is aggódhatnak Gasol miatt, mivel nélküle komolyan csökkennének a csapat esélyei arra, hogy az olimpián legyőzzék a kétszeres címvédő amerikai válogatottat. A spanyolok Londonban és azt megelőzően Pekingben is döntőt játszottak az NBA-sztárokból összeállított tengerentúliak ellen.