Vágólapra másolva!
Azok után, hogy szerdán 32-18-as vereséget szenvedett a Vipers Kristiansand női kézilabdacsapata az évek óta egyeduralkodó Larviktól, a hazaiak klubigazgatója, Terje Marcussen meglepő fogadalmat tett. A kristiansandi sportvezető kijelentette, ha a következő három évben nem sikerül legyőzniük a Larvikot, anyaszült meztelenül fut egy kört a helyi sportcsarnokban.

„Meztelenül futok egy kört a sportcsarnokban, ha a következő három évben nem győzzük le a Larvikot” – nyilatkozta Terje Marcussen, a Vipers Kristiansand női kézilabdacsapatának igazgatója.

A norvég bajnokság 5. helyén álló klub vezetője azért tett ilyen merész kijelentést, mert a Vipers nagy terveket sző, és szeretne komoly csapatot építeni.

Vajon Terje Marcussen jól meggondolta ezt? Forrás: Fvn.no

A dániai világbajnokságon aranyérmet szerző válogatottban ugyan csak Marta Tomac képviselte a klubot, de a következő szezonban jön az erősítés a Glassverket triója, Jeanette Kristiansen, Kristin Nörstebö és Kari Brattset, illetve a Győrtől hazatérő olimpiai, világ- és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes átlövő Linn Jörum Sulland személyében.

Sulland egyedül kevés lesz Forrás: Vipers.no

Egy 14 gólos vereség után persze merészség kijelenteni, hogy 2019-ig a Vipers legyőzheti a 2004-2005-ös szezon óta sorozatban 11 aranyérmet szerző Larvikot, a klasszis balátlövő, Gro Hammerseng-Edin mosolyogva csak annyit a mondott: „Megmosolyogtató, hogy valaki felveszi a kesztyűt, és kihív bennünket, de Sulland szerződtetésénél azért több kellene.”