Óriási csatát nyert a Veszprém kézicsapata

Ivan Sliskovic, Veszprém, kézilabda
A veszprémi Ivan Sliskovic (k), valamint a horvát Leon Susnja (b),és Zlatko Horvat (b3) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoport 12. fordulójában játszott MVM-Veszprém - PPD Zagreb mérkőzésen a Veszprém Arénában 2016. február 21-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Az MVM Veszprém 27-25-re legyőzte a vendég horvát PPD Zagreb csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi játéknapján, így továbbra is egy pont a hátránya a német Flensburg és a francia PSG mögött.

Férfi BL, 12. forduló, A csoport:
MVM Veszprém - PPD Zagreb (horvát) 27-25 (16-12)

A horvát bajnokkal különösen jó sportbaráti kapcsolatban lévő veszprémiek október 3-án, nagyszerű hajrával 21-20-ra nyertek Zágrábban, és most is fontos volt számukra a két pont begyűjtése.

Kőkemény védekezéssel nyitott a Zagreb, és az első hazai gólra szűk négy percet kellett várni. Emberelőnyben sikerült fordítani, miközben már a Veszprém védőfala is remekül zárt. Ennek köszönhetően eleinte alig esett gól, a hazaiakat erősítő Zeitz vállsérülés miatt cserét kért. A Veszprém két horvát légiósa, a kapus Alilovic és az átlövő Sliskovic sokat tett azért, hogy a 9. percben már 4-1 lett az állás: előbbi büntetőt fogott, utóbbi pedig háromszor is eredményes volt.

Ivan Sliskovic jól játszott Forrás: MTI/Kovács Anikó

A 11. percben, 6-2-nél időt kért a vendégegyüttes, ám szinte semmi nem változott, a Veszprém 11-4-nél már hét góllal vezetett, és semmi sem utalt a gyökeres változásra.

A 16-12-es félidő után a második félidő eleje a zágrábiaké volt, egy 3-1-es periódussal felzárkóztak és bár az egyik legjobb vendégvédő, Tonci Valcic piros lapot kapott a kétperces előnyt nem használta ki a magyar bajnok. Állandósult a 2-3 gólos különbség, és mindkét oldalon kemény védőfal fogadta a támadókat.

Renato Sulic akcióban Forrás: MTI/Kovács Anikó

A lassú felzárkózás eredményeként az 52. percben Horvat góljával 22-21-re alakult az eredmény, de az izgalmas hajrában hiába szűkült egygólosra a veszprémi előny, a végén Ilic hidegvérrel belőtt büntetőjével a hazaiak 27-25-re nyertek.

A Veszprém jövő szombaton egyik nagy riválisának, a német Flensburgnak az otthonában lép pályára.

Az állás:
1. Flensburg 20 pont (369-316)
2. PSG 20 (380-335)
3. Veszprém 19
4. Kiel 13
5. Zagreb 9
6. Plock 8
7. Celje 5
8. Besiktas 2.