Társoldalunk:

Világbajnoki ezüstérmessel erősít a Fradi

2016.02.22. 21:42

A Ferencváros női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Danick Snelder, a világbajnoki ezüstérmes holland válogatott csapatkapitánya.

Az FTC honlapjának hétfői cikke szerint a 25 éves beállós a következő idény kezdetétől játszik a csapatban. Snelder jelenleg a német Thüringer HC színeiben kézilabdázik, amely azonos csoportban szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében a magyar bajnoki címvédővel.

A négyszeres német bajnok, egyszeres német kupagyőztes Snelder két évre írt alá a Ferencvároshoz. 

Danick Snelder (j) nagy örömmel csatlakozik a FradihozForrás: AFP

Megtisztelő a Fradiban kézilabdázni

"Az elmúlt hat évben sok tapasztalatot szereztem és rengeteg álmom valósult meg Németországban. Úgy érzem, most jött el az idő, hogy megtegyem a következő lépést az utamon - nyilatkozta, hozzátéve: hatalmas lehetőségnek érzi, hogy a magyar bajnokságban játszhat és a Bajnokok Ligájában is magasabb szintre léphet.

A holland játékos úgy fogalmazott: nemcsak Magyarországon, hanem az egész kézilabdás világban elismert klub az FTC, ezért nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy nyártól ő is a csapat tagja lehet.

A védelmet kell erősíteni

Jeney Zsolt Ákos szakosztályelnök kifejtette: a következő szezonban szeretnének még előrébb lépni, ennek megfelelően akarják megerősíteni a következő évekre a csapat védelmének tengelyét. 

"A beállós posztra is egy nemzetközi szinten kimagasló játékerőt képviselő kézilabdást kerestünk. Külön öröm számunkra, hogy más nagy nevű külföldi riválisunkkal szemben minket választott, akik elsőként kerestük meg őt" - nyilatkozta Snelderrel kapcsolatban Jeney.