Dujshebaev mégis elérte az olimpiai selejtezőt

Talant Dujshebaev, kézilabda
Gdansk, 2016. január 18. Talant Dujshebaev szövetségi kapitány a férfi kézilabda Európa-bajnokság D csoportjában játszott Oroszország - Magyarország mérkőzés végén Gdanskban, az Ergo Arénában 2016. január 18-án. A magyar válogatott 27-26-ra kikapott. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Nem bukott elég látványosat Talant Dujshebaev ahhoz, hogy ne kapjon gyorsan újra egy válogatottat: a Kielce vezetőedzője veszi át a lengyel válogatott irányítását. 

A lengyelek hazai rendezésű, mégis csalódást keltő Európa-bajnoki szereplése után nem bocsátották meg a 7. helyet Michael Bieglernek, és az olimpiai selejtezőre új szövetségi kapitányt kerestek. A szövetség által felállított bizottság 12 jelölt közül választotta ki Talant Dujshebaevet, aki három éve dolgozik Lengyelországban, a Vive Targi Kielce vezetőedzőjeként.

Dusjhebaev szerződése a 2017-es világbajnokságig tart, de a szövetség sietett közölni, hogy ha elégedettek a mesterrel, meghosszabbítják a szerződését. "Objektív döntést hoztunk,

egy ilyen feladathoz" - mondta Andrzej Krasnicki szövetségi elnök.

Talant Dujshebaev Forrás: MTI/Kovács Anikó

A lengyeleket ezek szerint nem érdekelte, hogyan dolgozott Dujshebaev a magyar válogatottal, és miért rúgták ki azonnal az Európa-bajnokság után.