Társoldalunk:

Dujshebaev mégis elérte az olimpiai selejtezőt

2016.02.27. 12:22

Nem bukott elég látványosat Talant Dujshebaev ahhoz, hogy ne kapjon gyorsan újra egy válogatottat: a Kielce vezetőedzője veszi át a lengyel válogatott irányítását. 

A lengyelek hazai rendezésű, mégis csalódást keltő Európa-bajnoki szereplése után nem bocsátották meg a 7. helyet Michael Bieglernek, és az olimpiai selejtezőre új szövetségi kapitányt kerestek. A szövetség által felállított bizottság 12 jelölt közül választotta ki Talant Dujshebaevet, aki három éve dolgozik Lengyelországban, a Vive Targi Kielce vezetőedzőjeként.

Dusjhebaev szerződése a 2017-es világbajnokságig tart, de a szövetség sietett közölni, hogy ha elégedettek a mesterrel, meghosszabbítják a szerződését. "Objektív döntést hoztunk, olyan edzőt akartunk, aki járatos a lengyel és a nemzetközi kézilabdában, és megvan a tapasztalata egy ilyen feladathoz" - mondta Andrzej Krasnicki szövetségi elnök.

Talant Dujshebaev

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A lengyeleket ezek szerint nem érdekelte, hogyan dolgozott Dujshebaev a magyar válogatottal, és miért rúgták ki azonnal az Európa-bajnokság után.