Társoldalunk:

A Veszprém Guardiolája felnéz Nagy Lászlóra

2016.03.02. 14:41

A Franciaországból Veszprémbe igazolt spanyol Isaias Guardiola jövő kedden Szkopjéban a Vardar elleni SEHA Liga-mérkőzésen mutatkozhat be a magyar bajnokcsapatban, amelyet kölcsönjátékosként június 30-ig fog szolgálni.

A klub számításai szerint a német Christian Zeitz makacs sérülése miatt szerződtetett jobbátlövő ez idő alatt 17 meccsen erősítheti a Veszprémet.

Guardiola hétfőn érkezett meg Veszprémbe - bőrönd nélkül. Így aztán meglehetősen nyárias öltözékben – farmerban, rövid ujjú trikóban, tornacipőben - kellett végignéznie a Veszprém keddi SEHA Liga-mérkőzését, amelyet 27-25-re nyert meg a Zagreb ellen.

"Hajnali négykor indultam Franciaországból, a csomagom a brüsszeli átszállásnál kallódott el, de szerencsére már utánam küldték" - nyilatkozta a kétszeres Bajnokok Ligája-ezüstérmes játékos a Telekom Sporthír Szolgálatnak. Remélem, hogy a balszerencsés kezdetet csupa jó dolog követi" – tette hozzá mosolyogva a kétméteres kézilabdázó, aki átmenetileg egy veszprémi szállodából jár majd az edzésekre.

A Pays d'Aix Université Club csapatától érkezett

Forrás: DPPI media/Philippe Laurenson

A Pays d'Aix csapatától megszerzett kézis a megérkezése napján mutatkozott be Javier Sabaténak, az MVM Veszprém tavaly kinevezett vezetőedzőjének, és örömmel üdvözölte Chéma Rodriguezt, akivel 2011-ben a Ciudad Real, egy évvel később pedig az Atlético Madrid színeiben BL-döntőben szerepelt.

"Könnyíti a helyzetemet és a gyors beilleszkedésemet, hogy spanyol szakemberek irányítják a csapatot, ráadásul a játékosok között is akadnak honfitársaim, illetve a nyelvemet jól beszélő kézilabdázók, mint például Nagy László, akit sokakkal együtt jómagam is a világ legjobbjai közé sorolok” – hangsúlyozta az újabb veszprémi légiós, aki 12 év alatt hat csapatban fordult meg.

Guardiola tisztában van azzal, hogy új környezetében rövid négy hónap leforgása alatt kell bizonyítania a tudását, de abban is bízik, hogy a négy hónapos megállapodás után meghosszabbítják a szerződését.

Tizenhét meccsen vetheti be a Veszprém

Forrás: DPPI media/Philippe Laurenson

"Ezt a kérdést korai boncolgatni, hiszen még be sem mutatkoztam a pályán. A sportban viszont minden megtörténhet. Remélem, hogy jól sikerül a jövő keddi rajtom, és aztán sok játéklehetőséget kapok" - mondja a 31 éves Isaias Guardiola, aki a tavalyi Bajnokok Ligája-döntőre visszaemlékezve csak annyit mondott, hogy a Barcelona ugyan igazolta a papírformát Kölnben, a Veszprém viszont jobb napot kifogva rá is cáfolhatott volna a jóslatokra.