Társoldalunk:

Kovacsics végre a posztján játszana, ezért megy Győrből

2016.03.04. 12:36

Ahogy sejthető volt, a magyar válogatott kézilabdázó, Kovacsics Anikó azért hagyja ott a Győrt a Ferencváros kedvéért, hogy saját posztján, irányítóként játszhasson. 

Kovacsics a Nemzeti Sportnak írta meg, miért vált 10 év után klubot. A magyar válogatott irányító, aki Győrben jobbára balszélsőként kénytelen pályára lépni, a nemzeti csapatban sem játszhatott kedvenc posztján, Németh András is szélsőként számított rá.

Kovacsics 18 évesen már BL-döntőt játszott a Győrrel ("Kétszer a trófeát is a magasba emelhettem. Csodálatos élményeket szereztem, és csodálatos embereket ismertem meg, nemcsak a csapatban, a klubban, hanem a szurkolók között is"), és bár nagyon fáj neki a váltás, meg akarja mutatni, hogy több van benne, és 24 évesen még mindig képes fejlődni. Ehhez azonban a saját posztján kell szerepelnie, és ha Győrben (ahol a "belső posztokon tényleg világklasszisok szerepelnek, Ambros pedig a legerősebb csapatot akarja pályára küldeni") ez nem megy, akkor irány a Fradi.

Kovacsics Anikó

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Úgy érzem, nem a szélre való vagyok. És tartok attól, hogy ha még egy évet ott töltök, utána már nem leszek olyan jó kézilabdázó, mint lehetnék. Az ember egyszer csak elkezdi nem érezni a távolságokat, a mélységet, az egy-egy elleni cseleket – valamit, amiben régen jó volt, és amiben még jobb szeretne lenni, lassacskán elveszít. És nem elég, ha olykor kapok középen egy negyedórát vagy valakinek a sérülése miatt egy-két meccset. Játszanom kell, folyamatosan, sokáig, hogy kiderüljön, lehet-e belőlem még jobb irányító, hogy tudnék-e úgy lőni, cselezni, úgy mozgatni egy csapatot, mint a legnagyobbak" - írja a fiatal klasszis.

Kovacsicsnak a Fradinál sem lesz könnyű dolga, hiszen a csapat jelenlegi irányítója, a válogatott Szucsánszki Zita ősfradista, védekezésben is fontos láncszem a csapatnál, ráadásul a vezetőedző, Elek Gábor barátnője. Kovacsics azonban vállalja a harcot . "A Fradinál szeretettel fogadtak, éreztették velem, hogy bíznak bennem, hogy számítanak rám, szóval szerintem jól megleszünk" - tette hozzá az irányító.