Társoldalunk:

Eldőlt a maratoni magyar hokicsata

2016.03.10. 23:01

A MAC Budapest jutott a jégkorong Mol Liga fináléjába, ugyanis csütörtökön az elődöntő utolsó, hetedik mérkőzésén 6-2-re legyőzte a Fehérvárt a Tüskecsarnokban.

Mol Liga, elődöntő, 7. mérkőzés:
MAC Budapest-Fehérvár AV19 6-2 (1-1, 1-1, 4-0)
gól: Klempa (12.), Hayes (30.), Mestyán (47.), Olson (51., 57.), Saarenpaa (51.), illetve Shupe (1.), Holmberg (38.)

A párharcot 4-3-as összesítéssel a Mac Budapest nyerte. Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó finálé szombaton rajtol a címvédő DVTK Jegesmedvék otthonában.

Óriási érdeklődés várta a két újonc sorsdöntő találkozóját, a Tüskecsarnokban telt ház, 2500 néző foglalt helyet. Magyarországon ezt megelőzően csak egyszer játszottak hétmérkőzéses párharcot, 2005-ben az Alba Volán 1-3-ról fordított a Dunaújváros ellen.

Villámrajtot vett a Fehérvár, Drew Olson elveszítette a korongot saját kapuja előtt a 25. másodpercben, Preston Shupe pedig közelről nem hibázott. A folytatásban is zavar mutatkozott a MAC játékában, kis híján még nagyobb hátrányba került, azonban egy kiugrás végén a kapuvas mentett Bálizs Bence helyett. A harmad második felében egy ellentámadás végén egyenlítettek a fővárosiak: Tomas Klempa lőtte ki a jobb felső sarkot.

A második játékrészben fordított a MAC: az újabb nagy védelmi hibát Jeffrey Hayes váltotta gólra. Később a hazaiak rontottak, ám Sárpátki hiába talált be bravúrral, a visszajátszásból kiderült, a MAC kapuja még azelőtt elmozdult a helyéről, hogy a korong áthaladt volna a gólvonalon. Azonban a fehérváriakat ez nem zavarta meg. Reisz ahogy visszatért a büntetőpadról - és csapata ezzel emberelőnybe került - szépen középre adott, és Mitchell Holmberg a levegőből betalált Bálizs kapujába.

A záróharmadban Mestyán István takarásból leadott lövését nem tudta védeni a válogatott Rajna Miklós. Ezt követően támadásban maradt a MAC és gyors gólokkal eldöntötte a meccset, ezzel együtt pedig a továbbjutást is.

Ebben a párharcban minden meccsen a hazai együttes győzött.