Az oroszokat is legyűrték a női pólósok

női vízilabda válogatott
Belgrád, 2016. január 22. Czigány Dóra (2), Antal Dóra (3) és Garda Krisztina (12) a vízbe dobják Bíró Attila szövetségi kapitány a női vízilabda Európa-bajnokság Magyarország - Hollandia döntőjének végén Belgrádban 2016. január 22-én. A magyar válogatott 9-7-re győzött, ezzel aranyérmes lett és olimpiai kvótát szerzett. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott az olaszok felett aratott kora délelőtti győzelem után este az orosz nemzeti együttest is legyűrte Athénban, az öt csapatot felvonultató Thetisz Kupa nyitónapján.

Eredmény:
Magyarország-Oroszország 13-11 (3-2, 4-2, 3-4, 3-3)
a magyar góldobók: Antal, Kisteleki H., Takács 3-3, Illés, Czigány, Keszthelyi, Csabai 1-1

A januári Európa-bajnoki győzelmével a riói olimpiára kijutott magyar csapat péntek reggel 8-6-ra verte az áprilisi, hollandiai ötkarikás selejtezőre készülő olasz gárdát, és este hasonló céllal szállt vízbe az oroszok ellen is. Bíró Attila szövetségi kapitány alakulata a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a meccs elejét leszámítva végig vezetett, és nem forgott veszélyben a sikere.

Bíró Attila nagyot megy a női pólósokkal Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Ez a mai nap megmutatta a csapat tartását. Európa-bajnokhoz méltó módon teljesítettünk!" - nyilatkozta az újabb diadal után Bíró Attila. "A negyedik negyed elején éreztem egy kis megtorpanást a játékunkban, ami nem csoda, hiszen kilenc órán belül mérkőztünk az olasz és az orosz együttessel, ami azért nem nevezhető mindennapinak" - értékelt a szövetségi kapitány.

korábban:

Magyarország-Olaszország 8-6

A magyar csapat további programja:
szombat:
Franciaország-Magyarország 8.45
Görögország-Magyarország 20.00