Agyvérzést kapott az egyik szapporói hős

Peterdi Imre, Jacek Plachta, jégkorong
Poland's Jacek Plachta (R) fights for the puck with Hungary's Imre Peterdi, 23 April 2005 during their IIHF World Championship 1st Division match at Debrecen. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Egy hete, március 5-én, szombaton otthonában lett rosszul Peterdi Imre, a Dunaújvárosi Acélbikák játékosa. A 35 éves, A csoportos világbajnokságon is szerepelt csatár a kórházból üzent az érte rajongóknak.

„Kedves Szurkolók! Peterdi Imre vagyok. Múlt hét szombaton, 12.45-kor agyvérzést szenvedtem az otthonomban. A kisfiammal és a feleségemmel voltam otthon, akik azonnal riasztották a mentőket, akik villámgyorsan kiérkeztek és ellátásban részesítettek. Szinte azonnal felkerültem Pestre, az idegsebészeti klinikára. Itt szeretném azonban megköszönni a Szent Pantaleon Kórház dolgozóinak munkáját, akik remek és gyors munkát végeztek, és akiknek az életemet köszönhetem” – üzente a csatár a Dunaújvárosi Acélbikák Facebook-oldalán.

„A jövő héten átkerülök egy rehabilitációs intézetbe... A sportnak köszönhetően nagyon erős a szervezetem, mindennap gyógytornázom, az orvosok szerint, ha így folytatom, nagyon gyorsan hazakerülök” – tette hozzá.

Peterdi (b.) egy 2005-ös, lengyelek elleni mérkőzésen Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Peterdi 1980. május 31-én született, pályafutása nagy részét Dunaújvárosban töltötte, de egy-egy szezon erejéig megfordult a Tisza Volán, az Újpest, a Fehérvár, a Vasas Bp. Stars, a Ferencváros és a lengyel Naprzód Janów csapataiban is.

2008-ban tagja volt a szapporói válogatottnak, amely kiharcolta az A csoportos vébészereplést. 2009-ben részt vett a világbajnokságon is, ahol két gólt szerzett.

Az idei szezonban 44 Mol Liga-mérkőzésen 20 gólt szerzett és 14 asszisztot jegyzett.