Ha jelentkezne a Veszprém, még aznap csomagolnék

Pogány Dávid, kézilabda
Pogány Dávid, kézilabda
Vágólapra másolva!
Gyerekkorában Dunaszerdahelyen a labdarúgás és a kosárlabdázás helyett a kézilabdát választotta Pogány Dávid, aki az Érsekújvár érintésével jelenleg Szlovákia legjobb kézilabdacsapatában, az eperjesi Tatranban szerepel. 16 évesen vitte volna a Szeged, de ha most hívná a Veszprém, nem habozna.

„Sohasem szerettem volna kézilabda-játékos lenni. Mindig kosárlabdázni akartam, de Dunaszerdahelyen nagyon szűk a választási lehetőség azokból a sportágakból, amelyeknek van egy kis színvonala. Minden csak a futball körül forog, pedig, ha a kézilabdát veszem, sokkal nagyobb tehetségek is voltak a csapatban, mint én, de sajnos, a szülők nem támogatják a gyerekeket” – nyilatkozta a Sportolunk.sk portálnak Pogány Dávid, az eperjesi Tatran kézilabdacsapatának játékosa.

Az 1993-as születésű, 198 cm magas balátlövő ifjúsági válogatottként került Érsekújvárra, és tavaly szerződtette a legjobb szlovák klub, a Tatran Presov.

Pogány Dávidot Érsekújváron szúrta ki a Tatran Forrás: Slovakhandball.sk

„Voltak megkeresések, külföldről is, de Szlovákián belül egy kézilabdázó álma, hogy a Presovban játsszon. Ugyanúgy biztosították az iskolát és a feltételeket, így nem kellett sokat gondolkodnom, jó helyre megyek-e” – mondta.

Hozzátette, csak az bántja, hogy egyelőre nem mutathatta meg, mire képes, szeptember óta ugyanis vállsérüléséből lábadozik.

Pogány Dávid Forrás: Tatranpresov.sk

de az iskola miatt a szüleim nem engedtek. A kedvenc csapatom a Veszprém, mindig is az volt, és egy álmom válna valóra, ha egyszer majd ott játszhatnék. Minden egyes mérkőzésüket figyelemmel követem. Ha rendbe jövök, mindenképp szeretnék még pár évet Eperjesen játszani. A külföld nagyon izgalmasan hangzik, de eléggé családcentrikus típus vagyok, szeretek minél közelebb lenni az otthonhoz.

Persze, ha jelentkezne a francia PSG vagy a Veszprém, még aznap csomagolnék”

– nyilatkozta.