Társoldalunk:

Hiába pörgött a Motor, a Veszprém volt az erősebb

2016.03.19. 19:03

Az MVM Veszprém öt góllal győzött az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a Kijev melletti Brovariban, így nagy lépést tett a legjobb nyolc közé kerülésért.

férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Motor Zaporizzsja (ukrán) - MVM Veszprém 24-29 (12-12)

Az esélyesebb Veszprém gyorsan emberelőnybe került, és 2-0-val nyitott. A hazaiak a 4. percben találtak be először. Kiegészülve a Zaporizzsja nagytestű játékosai keményen védekeztek, így szoros volt a csata.

A bírók megint kiállítottak egy hazai játékost, így 3-3 után 5-3-ra meglépett a magyar bajnok. Ám továbbra is nagyon harcolt a Motor, nem szakadt le, ám mivel egyszer sem tudta átvenni a lélektanilag fontos vezetést, időt kért a hazaiak vezetőedzője.

Sok volt a kiállítás

Schuch Timuzsin kiállítása alatt felpörögtek az ukránok, és még a szünet előtt egyenlítettek. A második félidőt is jobban kezdték a vendégek (14-16), és változatlanul sok büntetést ítéltek a játékvezetők. Ebben a szakaszban a korábbinál sokkal jobban összpontosított a Veszprém, és 23-19-es vezetésénél, a 44. percben újból időt kértek a zaporizzsjaiak.

Lékai jól mozgatta a Veszprémet

Forrás: EPA

Később sikerült megszakítaniuk közel hétperces gól nélküli időszakukat, de amikor más taktikával próbálkoztak, a Veszprém is időt kért. Sorozatban háromszor talált be ezt követően a Motor, ám a sérüléséből felépült Gulyás góllal hűtötte le a hazaiakat.

Sikerült megtartani az ötgólos előnyt

A hajrá előtt Iváncsik ziccert rontott, de így sem kellett izgulni. Az 54. percben már 27-22-re vezetett az MVM, és Gulyás kiállítását is átvészelte, s végül megtartotta ötgólos előnyét. A formalitásnak ígérkező visszavágót jövő szombaton rendezik Veszprémben.

Továbbjutás esetén a Veszprém a lengyel Wisla Plockkal vagy a macedón Vardar Szkopjével találkozik a kölni Final Fourba jutásért. A két csapat szerdai, plocki találkozója 30-30-as döntetlennel zárult.

További eredmények:
Meskov Breszt (fehérorosz) - Kielce (lengyel) 28-32 (14-12)
visszavágó:
március 26., 16.00, Kielce

Montpellier (francia) - Flensburg-Handewitt (német) 27-28 (13-15)
visszavágó: március 27., 17.00, Flensburg

PPD Zagreb (horvát) - Rhein-Neckar Löwen (német) 23-24 (12-10)
visszavágó: március 27., 19.30, Mannheim