Ismét Kielben ért véget a Szeged BL-álma

Juan Carlos Pastor, Szeged, kézilabda
Kiel, 2016. március 23. Juan Carlos Pastor, a Mol Pick Szeged vezetőedzője csapatának a német THW Kiel ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott visszavágó mérkőzésén Kielben 2016. március 23-án. (MTI/EPA/Carsten Rehder)
Vágólapra másolva!
Tavaly a negyeddöntőben két-, idén a nyolcaddöntőben négygólos hátrányt ledolgozva, a hazai visszavágón nagy különbséggel nyerve ismét a THW Kiel kézilabdacsapata jutott tovább a Szeged ellen a Bajnokok Ligájában.

Eredmény, Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
THW Kiel (német) - MOL-Pick Szeged 36-29 (18-14)
gól:
Vujin 9/5, Ekberg 7, Dissinger 5, Brozovic 3, Dahmke 3, Duvnjak 3, Anic 3, Canellas 2, Landin 1, illetve Bombac 7/3, Källman 7, Robledo 5, Balogh 2, Mindegía 2, Thiagus Petrus 2, Blazevic 1, Vranjes 1, Ancsin 1, Prodanovic 1
hetesek: 5/5, illetve 7/3
kiállítások: 8, illetve 12 perc

Vasárnap nagy csatában, az utolsó hat percet 7-1-re hozva 33-29-es győzelmet aratott a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a THW Kiel ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Az együttes nagyon fogadkozott, hogy ezúttal nem jár úgy, mint a tavaly, amikor a legjobb nyolc között a hazai 31-29-es siker után 31-23-ra kikapott, és végül nem jutott be a Final Fourba.

Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője Forrás: MTI/EPA/Carsten Rehder

Juan Carlos Pastor el is mondta, hogy az első meccshez képest is javulni kell, mert az a játék kevés lehet. A mérkőzés a brüsszeli áldozatok emlékére gyászszünettel kezdődött, majd az első kilenc percben úgy volt 4-4 az eredmény, hogy szegedi részről csak Källman volt eredményes. Az olimpiai ezüstérmes svéd balszélső bemutatta a teljes repertoárját, szélről, beállósból, lerohanásból is eredményes volt.

A nyitottabb védekezés nem ízlett a magyar csapatnak, az első meccsen brillírozó és hat gólt szerző Ancsinnak nem ment a játék, egyik gyenge lövéséből például Landin kapus szerzett gólt – a vészkapus ugyanis nem ért vissza időben (11-7).

Pastor időt kért, és egy 3-0-s rohanással sikerült is felzárkózni (11-10), közben pedig áldhattuk a gólvonal-technológia hiányát és a bírók rossz szemét, Vujin bombája ugyanis a lécről a gólvonal mögé vágódott.

Dean Bombac hét gólig jutott Forrás: MTI/EPA/Carsten Rehder

A félidő hajrája ismét a Kielé volt, 15-14 után Canellas kétszer, Dissinger egyszer volt eredményes, így a szünetre a német együttes ledolgozta szegedi hátrányát (18-14).

A második félidőre Wyszomirski állt a kapuba, aki kétszer is csodálatos bravúrral mentette meg csapatát a mínusz öttől. A 40. percben aztán már ő sem tehetett csodát, Vujin újabb hetesével 23-18-ra vezetett a Kiel.

A sok technikai hiba és kiállítás megnehezítette a Szeged helyzetét, a 44. percben Gíslason időt is kért, Ekberg révén pedig már 27-21-re vezettek a hazaiak. Szerencsére volt tartás a magyarokban, Wyszomirski bravúrt bravúrra halmozott, és sikerült Garcia Robledo góljaival 239-26-ra felzárkózni.

Alen Blazevic és Balogh Zsolt csatája Rune Dahmkéval Forrás: MTI/EPA/Carsten Rehder

De jött egy újabb rövidzárlat, és sorozatban három Kiel-gól, az 53. percben úgy állt 32-26 a hazaiak neve mellett, hogy Bombac büntetőt rontott. Pastor időt kért, hogy a hajrára rendezze a sorokat.

De innen már nem volt visszaút, Wyszomirski védését követően Mindegía ziccert rontott, Dahmke kegyetlenül beverte a kontrát (33-26), majd Balogh hetesét is kivédte Landin. A vége 36-29 lett, a Szeged ismét kipottyant a Kiel ellen, a németek pedig készülhetnek a Barcelona elleni negyeddöntőre.