Vágólapra másolva!
A horvát válogatottal olimpiai bronzérmet nyerő Denis Buntic a nyártól a Szeged férfi kézilabda-csapatában folytatja.

Március közepén azt írtuk, a Szeged lecseréli a keret nagy részét, és a veszprémi recepttel próbálja megtörni a nagy rivális hegemóniáját.

A csapat most a honlapján jelentette be, hogy a várakozásoknak megfelelően a horvát Denis Buntic érkezik a nyáron a lengyel Kielcétől, aki két évre írt alá. A 33 éves, 199 centis jobbátlövő 1998-tól 2006-ig az Izvidac csapatában szerepelt, ahol együtt játszott a jelenleg a Veszprémben szereplő Mirko Aliloviccsal és Mirsad Terziccsel.

Buntic nyártól a Szeged színeiben harcolhat a védőkkel Forrás: AFP

Szlovénia, Spanyolország és Lengyelország után Szeged

Később megfordult a horvát RK Zagrebben, a szlovén Koperben és a spanyol Leónban, majd 2011 óta a lengyel Kielcét erősíti, amely a BL mostani kiírásában a Veszprémhez hasonlóan negyeddöntős, és a Final Fourba jutásért a német Flensburggal játszik. A horvát válogatottal a 2012-es londoni olimpián bronzérmet szerzett, ezen kívül a vébékről két ezüstje, az Európa bajnokságokról egy ezüstje és egy bronza van.

"Nem kellett bemutatni a Szegedet, hiszen tavaly és idén is játszottunk ellenük a BL-ben. Ismerem az edzőt, ismerem a csapatot, a klub komoly terveit, így ezért választottam a Mol-Pick Szegedet. Tudom, hogy milyen fantasztikus közönsége van a csapatnak, micsoda hangulatot teremtenek, így izgalommal várom majd a bemutatkozást, az első találkozást – idézte a Szeged honlapja az új igazolást.