Vágólapra másolva!
Amióta a Winnipeg Jets NHL-franchise 2011-ben visszaköltözött Kanadába az amerikai Atlantából egy dolog biztos: Len Kropioski ott van a csapat hazai meccsein.

A 97 éves második világháborús veterán hűséges szurkolója a csapatnak, de februárban kórházba került, és jó ideig üresen maradt a megszokott helye a csarnokban.

Szerencsére a kórházból kiengedték, és az Ottawa elleni hazai meccsen ismét ott lehetett Kropioski, aki a meccs előtt feltűnt a kivetítőn, és 15 ezer ember felállva tapsolt neki, ami könnyekig meghatotta. Ami külön elismerésre méltó, hogy Kropioski a Winnipegről két és fél órás autóútra lévő Kenorából érkezett a meccsre.

Még várnia kell a Rangersnek és a Nashville-nek

Ahogy a Winnipeg, úgy egyetlen másik kanadai csapat sem jutottt a rájátszásba, és erre egyelőre még várnia kell a New York Rangersnek és a Nashville Predatorsnak is. A Rangers két harmad után még vezetett, ám végül 4-3-as vereséget szenvedett a Carolina Hurricanes otthonában.

A Predators a Pittsburgh Penguins vendégeként maradt alul. Amennyiben a New York-i és a nashville-i csapat az április 10-ig tartó alapszakaszban még egy meccsen győz, biztosan bejut a playoffba.

Quicknek nem lehetett gólt lőni

Los Angelesben a 2012-ben és 2014-ban bajnok Kings magabiztosan győzött a Calgary Flames ellen, mely képtelen volt bevenni Jonathan Quick (21 védés) kapuját. A hazaiaknál Jeff Carter két gólt lőtt és egy gólpaszt adott a 3-0-ra megnyert találkozón. A Kings ezzel visszavette a Csendes-óceáni csoport első helyét az Anaheim Duckstól, mellyel jövő csütörtökön összecsap majd az alapszakaszban.

eredmények:
Los Angeles Kings - Calgary Flames 3-0

San Jose Sharks - Vancouver Canucks 2-4
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 4-1
Carolina Hurricanes - New York Rangers 4-3
New York Islanders - Columbus Blue Jackets 4-3
Pittsburgh Penguins - Nashville Predators 5-2
Florida Panthers - New Jersey Devils 3-2
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 0-3
Minnesota Wild - Ottawa Senators 2-3
Dallas Stars - Arizona Coyotes 4-1