Görbiczék Dabason győznék le a Fradit a BL-ben

A győri Görbicz Anita a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 5. fordulójában vívott Győri Audi ETO KC - Vardar Szkopje mérkőzésen a Győri Arénában 2015. november 14-én. A Győr 28-27-re győzött.
Budapest, 2015. november 14. A győri Görbicz Anita a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 5. fordulójában vívott Győri Audi ETO KC - Vardar Szkopje mérkőzésen a Győri Arénában 2015. november 14-én. A Győr 28-27-re győzött. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A női kézilabda-Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutás a tétje az FTC és a Győr párharcának, amelynek első felvonását szombaton rendezik Dabason.

A Győr múlt szombaton az NB I-ben magabiztosan, 33-22-re verte ugyan legnagyobb hazai ellenfelét, de szerdán csak egy pontot szerzett Dunaújvárosban. Az ETO tavaly nem szerepelt a budapesti Final Fourban, előtte viszont kétszer is megnyerte a legrangosabb kupát.

A négyes döntős rendszer bevezetése óta a ferencvárosiak még nem tudtak bejutni az elődöntőbe, és Elek Gábor vezetőedző elismerte, jelentősen javulniuk kell, hogy most túllépjenek a Győrön.

„Számunkra az idegenbeli teljesítmény a fő probléma, de amíg otthon képesek vagyunk a jó eredményre, elégedett leszek az összesített formánkkal” – nyilatkozta Elek. A csapat a BL-ben egyetlen meccsét nem tudta megnyerni otthon, a negyeddöntőig veretlen – csütörtökön azonban a CSM Bucuresti otthonában vereséget szenvedő – Rosztov-Don ellen játszott 29-29-es döntetlent.

Nerea Pena góljaira nagy szüksége lesz a Fradinak Forrás: MTI/Kovács Anikó

Elek azt mondta, a legutóbbi, 11 gólos győri vereségből sikerült leszűrni a tanulságokat. „Fantasztikus védekezésükből nagyon jól indítják a lerohanást, és sok gólt szereznek így. Erre figyelnünk kell. Úgy érzem,

a játékosaim még többre éhesek, és a Győr elleni esélytelenség még elszántabbá teszi őket”

- tette hozzá.

Kollégája, a társszövetségi kapitány, Ambros Martín is tudja, hogy a fővárosiak idegenben sebezhetőbbek, mégis bravúrra készül Dabason.

Ha megnézzük, hogy eddig milyen ellenfelek véreztek el – a Larvik, a Baia Mare, a Fleury Loiret és a Thüringer -, akkor látjuk igazán, mennyire erős Elek Gábor csapata. A Fradi támadójátéka briliáns, ha nem koncentrálunk százszázalékosan, bajba kerülhetünk. Nehéz dolgunk lesz” – mondta.

Görbicz Anita idegenben is szeretne örülni Forrás: MTI/Kovács Anikó

Görbicz Anita már visszatért, a nyáron éppen az FTC-től érkezett Tomori Zsuzsanna ugyanakkor még lábadozik súlyos térdsérüléséből.

Kari Aalvik Grimsbö, a győriek világklasszis norvég kapusa úgy véli, a legnagyobb hiba az lenne, ha elbíznák magukat a legutóbbi győzelem után.

„Az FTC remek erőkből áll, és az utolsó pillanatig küzdenek minden meccsen, ugyanúgy, ahogy mi is tesszük. A hibáinkat javítanunk kell, és teljes koncentráltság mellett

jó eredményt érhetünk el már az első meccsen is.

Örülünk, hogy több mint 200 győri szurkoló elkísér minket Dabasra, és szurkol majd nekünk, erre is nagy szükség lesz” – mondta.

A szombati program, női BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
15.00: FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC
v.: Jesper Kirkholm Madsen, Henrik Mortensen (dánok)

14.00: HCM Baia Mare (román) – Buducnost (montenegrói)
17.30: HC Vardar (macedón) – Larvik HK (norvég)

Csütörtökön játszották:
CSM Bucuresti (román) - Rosztov-Don (orosz) 26-25