A pólókapitány élete legnehezebb hetén van túl

pólóedzéses Benedek Tibor
Belgrád, 2016. január 20. Benedek Tibor szövetségi kapitány (jobbról) beszél játékosaihoz a magyar válogatott edzésén a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon a Tasmajdan uszodában 2016. január 20-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint a legnehezebb hetén van túl a magyar vízilabda-válogatott, amely a trieszti olimpiai selejtezőtornán a pénteki negyeddöntő megnyerésével kvótát szerzett a riói olimpiára.

"Nem hiszem, hogy volt az életünkben nehezebb hét, mint ez: sok volt a vesztenivaló, ezt mindenki tudta. Itt álmokról van szó, és ez

- nyilatkozta a németek elleni 8-7-es győzelmet követően Benedek Tibor az M4 Sportnak. Hozzátette, együttese saját magának köszönheti, hogy az utolsó pillanatra hagyta a döntést. "Ilyen nagy terhe még nem volt a magyar vízilabdának, nem engedhettük meg, hogy ne legyünk ott Rióban."

"Itt nem osztanak érmet, csak repülőjegyet adnak, és ezért mindenki ugyanúgy küzd. Én ennek a győzelemnek örülök, hogy mi lesz holnap és holnapután, az nem nagyon érdekel" - fejtette ki a szövetségi kapitány. Hangsúlyozta, a csapat sokszor megmutatta a tornán és a mérkőzésen is, hogy mennyire erős. "Nagyon szeretem ezeket a fiúkat, ez róluk szól, az ő álmukról, és örülök, hogy ezt támogathatom."

Benedek Tibor szövetségi kapitány Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kemény Dénes, a sportági szövetség elnöke elmondta, egy ilyen tornán el kell végezni a "piszkos munkát", itt csak hibázhat egy csapat, hiszen ha sikeresen végigcsinálja, csak azt teszi, amit elvártak tőle.

"Ez a csapat lényegesen jobb, mint a német, de a végén volt egy fellángolása az ellenfélnek, emiatt nem voltam nagyon nyugodt" - nyilatkozta Kemény Dénes. Hozzátette, számítottak a kvótaszerzésre, van részletes felkészülési terve a férfi csapatnak, amelynek következő célja a minél jobb riói szereplés.

Valaki csípjen meg!

"Nagyon boldogok vagyunk, nekem életem egyik legnagyobb, legfontosabb mérkőzése volt - mondta az egy gólt szerző Szivós Márton az M4 Sportnak.

Nehéz volt ez a hét, de a nehezén túl vagyunk, ennél könnyebb lesz olimpiát nyerni" - hangsúlyozta Varga Dániel csapatkapitány.

Kifejtette, minden logikus, ami történt a tornán, ahol mindenki az életéért és az álmaiért küzd. Hozzátette, a csapatból mindenki nagyon fáradt, a klubszezon közepén, a bajnoki döntők közelében rendezik a tornát, amelyen "azok nyernek, akik jobban hisznek, akiknek nagyobb szívük van".

Varga Dániel (b) és a német Marin Restovic a trieszti olimpiai selejtező negyeddöntőjében Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Sokkal jobb a dicsőségért játszani, mint a szégyen elkerülése miatt. Jó lenne megnyerni a trieszti tornát, ha már itt vagyunk, de a fő célunkat már elértük: még egy párszor megkérem a többieket, hogy mondják el, ott vagyunk Rióban!" - tette hozzá.