Nyolcgólos vezetésről kapott ki az Újváros

Kovács Anna, kézilabda
Dunaújváros, 2016. április 10. A dunaújvárosi Kovács Anna (b) és a dán Mie Enggrob Hojlund a női kézilabda EHF Kupa-elődöntő Dunaújvárosi Kohász KA - Randers HK visszavágó mérkőzésén Dunaújvárosban 2016. április 10-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Egy hete idegenben 29-27-es győzelmet aratott a Dunaújváros női kézilabdacsapata a Randers ellen, de a visszavágón hiába vezetett már nyolccal is, végül kikapott és csak idegenben szerzett több góllal jutott az EHF-kupa döntőjébe.

Eredmény, nők, kézilabda, EHF-kupa, elődöntő, visszavágó:
Dunaújvárosi Kohász KA – Randers HK (dán) 23–25 (16–10)
továbbjutott: a Dunaújváros, 52-52-vel, idegenben lőtt több góllal

A dunaújvárosi együttes a félidőben hat góllal vezetett, a 37. percben már 19-11-re állt, azonban az utolsó 20 percre elfogyott a lendület, szerencsére a dánok csak az utolsó percben tudták átvenni a vezetést.

Kovács Anna és Mie Enggrob Hojlund csatája Forrás: MTI/Kovács Anikó

A 25-23-as vereség mégis győzelemmel ért fel, a Dunaújváros 52-52-vel, idegenben szerzett több góllal továbbjutott.

A döntőben a Konkoly Csaba által irányított TuS Metzingen lesz az ellenféle, a németek kettős győzelemmel búcsúztatták a román ASC Corona 2010 Brasov együttesét.

Zdravko Zovko, a Dunújváros edzője Forrás: MTI/Kovács Anikó

A Dunaújváros legutóbb 2003-ban játszott döntőt a sorozatban, akkor hazai pályán 27-22-re verte a Slagelse együttesét, de a visszavágón a gyenge második félidei teljesítmény miatt idegenben 27-20-ra kikapott.