Társoldalunk:

Nagy verést kapott az OSC vízilabdacsapata

2016.04.16. 22:12

Az Eger 6-6-os döntetlent játszott a spanyol Barceloneta otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének szombati játéknapján. A B csoportban a Szolnok legyőzte a Jug Dubrovnikot, az OSC viszont csak két gólt szerezve elvérzett a Pro Recco otthonában.

Eredmények, férfi Bajnokok Ligája, főtáblás csoportkör, 8. forduló, A csoport:
CNA Barceloneta (spanyol) - ZF-Eger 6-6 (3-2, 2-1, 0-0, 1-3)
az Eger gólszerzői: Bedő 2, Erdélyi 1, Zalánki 1, Angyal 1, Hosnyánszky 1

Az első negyedben 2-1-re még az egriek vezettek, de fordított, és a nagyszünet előtt két góllal ellépett a házigazda katalán együttes. A harmadik negyedben nem született gól. A negyedik felvonásban 5-5-nél és 6-6-nál is egyenlített az Eger, sőt az utolsó percben a vezetést is visszavehette volna, de az újabb magyar találatot a játékvezetők nem adták meg, helyette az ellenfél javára ítéltek, így döntetlennel ért véget a találkozó.

A ZF-Eger a budapesti hatos döntő rendezőjeként automatikusan résztvevője a júniusi tornának.

További eredmények az A csoportból:
Spandau 04 (német) - Jadran Herceg Novi (montenegrói) 9-9
Primorje Rijeka (horvát) - Olympiakosz (görög) 4-10

A csoport állása: 1. Olympiakosz 18 pont, 2. Eger 15, 3. CNA Barceloneta 12, 4. Primorje Rijeka 11, 5. Spandau 04 4, 6. Jadran Herceg Novi 3

* * *

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, főtáblás csoportkör, 8. forduló, B csoport:
Szolnoki Dózsa-Közgép - Jug Dubrovnik (horvát) 13-10 (4-3, 4-4, 4-1, 1-2) 
gól: Madaras 4, Varga Dániel 3, Younger 3, Vámos 1, Kis 1, Varga Dénes 1 

A körmérkőzéses rendszerű sorozatban a két gárda első találkozóján egy góllal nyertek a horvátok Dubrovnikban, ezért is volt fontos a nagyobb különbségű szolnoki siker, túl azon, hogy a forduló előtt a Jug egy ponttal állt a magyar csapat előtt a második helyen. 

Mivel ebből a hatosból három együttes jut be a június elején Budapesten rendezendő Final Sixbe, vagyis a hatos döntőbe - amelyben az Eger házigazdaként biztosan ott lesz -, a Szolnok azzal az eltökéltséggel szállt vízbe a Tiszaligeti uszodában, hogy legalább kétgólos győzelmet arat.

A kezdés jól is sikerült: 2-0-ra, majd 3-1-re elhúztak a hazaiak, 3-3-nál azonban beérték őket a vendégek, akik 3-5-ről is egyenlíteni tudtak (5-5). A folytatásban is rendre megugrott két góllal a Szolnok (7-5, 8-6), ellépni azonban nem tudott a szívós horvátok elől, akik a nagyszünetig egytalálatnyira visszazárkóztak (8-7).

A harmadik játékrészben végre sikerült leszakítani a Jugot, a magyar csapat 12-8-ra, majd a negyedik negyedben 13-9-re alakította az állást, immár nem hagyva visszatérési lehetőséget a horvátoknak, akiknek erejéből már csak egy szépítő gólra tellett.

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, főtáblás csoportkör, 8. forduló, B csoport:
Pro Recco (olasz) - A-Híd OSC Újbuda 7-2 (2-0, 1-1, 3-1, 1-0)
a magyar csapat góldobói: Bátori 1, Decker 1

Az olasz Pro Recco öt góllal nyert magyar vendége, az OSC ellen, ezzel visszavette az első helyet a hatos csoportban a Szolnok előtt. Az OSC az itthoni meccsen is öt góllal kapott ki, vérmes reményei már csak ezért sem lehettek a szombati olaszországi összecsapás végkimenetelét illetően. 

A világ legjobb klubcsapatának tartott, a hazaiak mellett számos külföldi sztárpólós alkotta itáliai együttes a jól védekező újbudaiak ellen az első nyolc percben csak kétszer talált be, viszont a magyar gárda egyszer sem tudta bevenni a hazaiak kapuját. A folytatásban is csupán egyszer sikerült ez - Bátori Bence révén -, így a nagyszünetre 3-1-es hazai vezetésnél vonultak el a csapatok.

A harmadik negyedben belehúzott a Recco, s míg Decker Ádám révén az OSC egyszer tudott eredményes lenni, az olaszok három ízben is bevették a vendégek kapuját (6-2). A befejező negyedben sem záporoztak a gólok, a Pro Recco talált be egyszer, így a vége 7-2-es olasz győzelem lett.

A csoport állása nyolc forduló után:1. Pro Recco 19, 2. Szolnok 18, 3. Jug Dubrovnik 16, 4. OSC 9, 5. Partizan Belgrád (szerb) 7, 6. Galatasaray (török) 1 pont