Remek Szegedet vert hetesekkel a Veszprém

Nagy László kézilabda BL final four
A veszprémi Nagy László és a szegedi Alen Blazevic (háttal) a férfi kézilabda NB I döntőjének második első mérkőzésén, a Pick Szeged - MKB-MVM Veszprém találkozón Szegeden 2014. május 11-én.
Vágólapra másolva!
Az MVM Veszprém 25. alkalommal nyerte meg a kézilabda Magyar Kupát, miután a döntőben hetesekkel legyőzte a MOL-Pick Szegedet. A Mezőkövesdet legyőző Balatonfüred lett a bronzérmes. 

Férfi kézilabda Magyar Kupa, döntő:
MVM Veszprém–MOL-Pick Szeged 24–24 (10–12) - hétméteresek: 3–2

Mindkét csapat nagyszerű védekezéssel nyitott, ráadásul a kapusok is jól fogtak, Mikler Roland hetest, José Manuel Sierra ziccert védett az első percekben. A címvédő kezdett jobban, de a Szeged gyorsan fordítani tudott, és a legeredményesebb lövőjét, Momir Ilicet nélkülöző Veszprémnek keményen kellett harcolnia, hogy a 20. percben kiegyenlítsen.

A két jobbátlövő, Nagy László és Ancsin Gábor húzta a csapatokat, de a szigorú védekezés miatt így is elég kevés gól esett. A Szeged visszavette a vezetést, és

remekül kézilabdázva háromgólosra növelte előnyét a támadásban dekoncentrált veszprémiek ellen,

akiknek nem ízlett az ellenfél pontos, masszív védekezése.

Nagy László remekül játszott Forrás: MTI/Kovács Anikó

Sierra sorra fogta a ziccereket, és bár Mikler is jól védett, a Szeged irányította a meccset, és teljesen megérdemelten vezetett a szünetben két góllal. A fordulás után sem változott sokat a játék képe, a Veszprém nem talált fogást a remeklő szegedieken, akik a 45 százalékkal védő Sierra védéseire alapozva tovább növelték előnyüket.

Megrázta magát a Veszprém

A 40. perc környékén a Veszprém összeszedte magát, és a magára találó Aron Pálmarsson góljaival villámgyorsan kiegyenlítette négygólos hátrányát, majd nem sokkal később a vezetést is átvette. A Szeged sem hagyta magát, Jonas Källman góljaival visszavette a vezetést, így az utolsó tíz perc régen látott izgalmakat ígért a két csapat között.

Nem is okozott csalódást a hajrá, a Szegednek volt labdája a kétgólos vezetéshez is, de nem tudtak elhúzni. A Mikler váltó Mirko Alilovic fontos lövéseket fogott, és az egész meccsen remeklő Sierra is odatette magát, így döntetlen állásnál kezdődött az utolsó perc.

A szegedi Zubai Szabolcs (j) és a veszprémi Schuch Timuzsin Forrás: MTI/Kovács Anikó

A szegedi időkérés után nem született gól, 18 másodperccel a lefújás előtt jöhetett a Veszprém, de az ő támadásukat is kivédekezték. Az utolsó percben elszabadultak az indulatok, a zsűriasztalnál reklamáló edzők közül

Juan Carlos Pastor és Krivokapics Milorad ellökték Xavi Sabatét, aki a földre zuhant, és a játékosok is egymásnak estek.

Jópár percig állt a játék, mire Palmarsson ellőhetett az időntúli szabaddobást, de ebből sem esett gól, büntetők döntöttek.

Ennél izgalmasabb nem lehetett volna

Gasper Marguc lövését egyből az első párban védte Piotr Wyszomirski, majd a másodikban Iváncsik Gergő kapufát lőtt, de Mikler is fogta Parrondo kísérletét, így az első két pár után Balogh Zsolt góljával vezetett a Szeged.

Mirsad Terzic bevágta, ahogy Dean Bombac is. Ivan Sliskovic sem hibázott, Niko Mindegía kísérletét viszont megfogta Mikler, így az utolsó pár előtt döntetlenre álltak a felek. Palmarsson nem hibázott, Marko Curuvija hetesét azonban Alilovic kispárgázta. Kupagyőztes a Veszprém.

A Szeged közel volt, de a Veszprém megvédte címét. Fotó: Polyák Attila - Origo

A lefújás után Juan Carlos Pastor bocsánatot kért, amiért ellökte veszprémi kollégáját. Xavi Sabaté gratulált mindkét csapatnak, és elmondta, nagyon boldog a győzelem miatt, mert egy remek Szegedet győztek le.

A Füred a bronzérmes

A Balatonfüred szerezte meg a harmadik helyet a Magyar Kupában, miután a vasárnapi helyosztón legyőzte a Mezőkövesdet.

Eredmény, férfi Magyar Kupa, a 3. helyért:
Balatonfüred-Mezőkövesd 27-25 (14-10)