Vágólapra másolva!
Az Oklahoma City negyedszer is legyőzte a Dallas Maverickset az észak-amerikai kosárlabdaliga hétfői játéknapján, így 4-1-es összesítéssel jutott tovább.

A Thunderben Russel Westbrook 36 ponttal és 12 lepattanóval, Kevin Durant pedig 33 ponttal remekelt, a texasiaknál a német Dirk Nowitzki 24 pontig jutott. Az Oklahoma ellenfele a nyugati főcsoport-elődöntőben a San Antonio Spurs lesz, az a csata szombaton kezdődik.

A Charlotte és a Portland hazai sikerével 2-2-re kiegyenlített a Miami, illetve a Los Angeles Clippers elleni párharcban. A Charlotte diadalában 34 pontjával oroszlánrészt vállalt Kemba Walker, aki az utolsó negyedben sorozatban 11 ponttal biztosította be a győzelmet.

A Portland főként az NBA-ben 2010-ben bemutatkozott Al-Farouq Aminunak köszönheti sikerét, a nigériai származású erőcsatár

karriercsúcsot jelentő 30 pontot dobott.

A Clippers gondjait fokozhatja, hogy kétszeres olimpiai bajnok irányítója, Chris Paul kézközépcsont-töréssel kidőlt a harmadik negyedben, míg az ötszörös All Star-válogatott Blake Griffin az utolsó szakaszban kiújuló vádliproblémái miatt a kispadra kényszerült.

Főcsoport-negyeddöntők, Kelet:
Charlotte Hornets-Miami Heat 89-85
A párharc állása: 2-2.

Nyugat:
Oklahoma City Thunder-Dallas Mavericks 118-104
A párharc végeredménye: 4-1 az Oklahoma City javára.

Portland Trail Blazers-Los Angeles Clippers 98-84
A párharc állása: 2-2.

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.