Társoldalunk:

Góliszony a magyar pólósok Világliga-meccsén

2016.05.03. 19:34

Az augusztusi riói olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott a várakozásnak megfelelően sima győzelmet aratott a franciák legjobbjai felett a Világliga európai selejtezőinek utolsó körében kedden a budapesti Tüskeuszodában.

Eredmény, Világliga, európai selejtező, A csoport, 6., utolsó forduló:
Magyarország - Franciaország 5-1 (3-0, 0-0, 0-0, 2-1)
a magyar góldobók: Csabai 2, Bujka, Antal, Somhegyi 1-1

Az Európa-bajnok - bár kedden több pihenő alapembere nélkül játszó - magyar együttes az Eb-hetedik, s a Világliga-csoportban pont nélkül álló riválissal szemben az erőviszonyoknak megfelelően kezdett, s Bujka Barbara centergóljával hamar vezetést szerzett. Antal Dóra, majd Somhegyi Noémi szaporította tovább a hazai találatok sorát, a kapuban pedig Bolonyai Flóra büntetőt is hárítva járult hozzá a 3-0-s nyitányhoz.

Bujka Barbara (elöl) és a francia Lea Bachelier csatájaForrás: MTI/Kovács Tamás

A második negyedben viszont meglepő módon egyszer sem került a kapuba a labda - sem itt, sem ott. A hosszas gólszünetet már a harmadik játékrészben a távoli kísérletre vállalkozó Antal törte meg, ám a belülről visszavágódó, érvényes gólját nem adták meg a bírók. Mindenesetre így újabb negyed pergett le gól nélkül.

A befejező nyolc percben a megúszó Csabai Dóra közeli kapufás találattal változtatott az álláson (4-0). A franciák nagy nehézségek árán megszerezték becsületgóljukat (4-1), de Csabai gyorsan ismételt: újabb megúszásból volt eredményes (5-1). A jól védekező, de a támadásban pontatlanul játszó magyar válogatott összességében magabiztosan győzött.