Szinte csak győriek adják a BL álomcsapatát

Kovacsics Anikó
Győr, 2015. november 8. A győri Kovacsics Anikó a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 4. fordulójában vívott Győri Audi ETO KC - Hypo NÖ mérkőzésen a Győri Arénában 2015. november 8-án. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A női kézilabda Bajnokok Ligája FinalFour előtt nyilvánosságra hozták a szezon álomcsapatát. A Buducnost elleni elődöntőre készülő Győr letarolta a mezőnyt. 

Az Európai Kézilabda Szövetség elkészítette a 2015/16-os szezon álomcsapatát, ahol a szavazatok nagy részét elsöprő fölénnyel szerezték meg győri játékosok. A tíz pozícióból, illetve kategóriából hatban nyertek ETO-játékosok.

A legjobb fiatal játékos is magyar lett, Szekerczés Luca (Ferencváros) valóban sok gólt lőtt, de ezeket jobbára hetesből, ugyanakkor ha az összes érintettet nézzük, csak egyetlen játékos van a díjazottak között, akinek nincs köze egyik magyar csapathoz sem: Cristina Neagu, a Buducnost átlövője.

Kovacsics Anikó balszélsőként is bekerült az álomcsapatba Forrás: MTI/Kovács Anikó

A többi nem győri közül Nora Mörk lesz, Jovanka Radicevic pedig volt győri játékos, utóbbi tagja volt a 2014-es BL-győztes csapatnak. Érdekes Kovacsics Anikó beválasztása balszélsőként, hiszen a játékos éppen azért hagyja el a Győrt, hogy eredeti posztján, irányítóként játszhasson.

Az álomcsapat

Kapus - Kari Aalvik Grimsbø (NOR/Győri Audi ETO KC)
Balszélső - Kovacsics Anikó (HUN/Győr)
Balátlövő - Cristina Neagu (ROM/ZRK Buducnost)
Irányító - Nycke Groot (HOL/Győr)
Jobbátlövő - Nora Mörk (NOR/Larvik)
Jobbszélső - Jovanka Radicevic (MNE/HC Vardar)
Beálló - Heidi Löke (NOR/Győr)
Legjobb védő - Eduarda Amorim (BRA/Győr)
A legjobb fiatal játékos - Szekerczés Luca (HUN/FTC)
Edző - Ambros Martin (SPA/Győr)