Lemelóztuk a gatyánkat ezért a döntőért

Ambros Martin győr női kézilabda
Ambros Martin, a győriek vezetőedzője magyaráz a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntő, II. csoport, 3. fordulójában, a Győri Audi ETO KC-Krim Ljubljana mérkőzésen Győrben 2014. február 16-án. A győriek 27-24-re győztek.
Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC óriási izgalmak után legyőzte a címvédő Buducnost Podgoricát, és bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjébe. Ambros Martín szerint még ennél is tud jobban védekezni a csapata. 

A Győr döcögős kezdés után az első félidő közepén vette át a játék irányítását, akkorra állt össze a magyar csapat védekezése, de ezután már nem is engedte ki a kezéből a vezetést. "Talán túlságosan tisztelte egymást a két csapat, ezért volt sok hiba a mérkőzés elején" - mondta Ambros Martín.

"Mindkét csapat remek meccset hozott le,

de ez nagyon nehéz dolog, amikor ilyen erős ellenféllel találkozik az ember. Gratulálok a Buducnostnak, kiválóan játszottak, nagyon kevésen múlt. Természetesen nagyon elégedett vagyok." - tette hozzá Martín.

Heidi Löke óriásit játszott a meccsen Forrás: MTI/Kovács Anikó

Az Origo kérdésére a spanyol szakember hozzátette, a védekezés minőségének megítélését az ellenfélhez kell mérni, azért külünösen büszke a lányaira, mert a világ egyik legjobb támadósorát tartották húsz gólon. "Ráadásul idén már másodszor" - tette hozzá Martín a győri csoportmeccsre (22-20) utalva.

"Ha túl sok helyet hagysz olyan átlövőknek, mint Katarina Bulatovic és Cristina Neagu, szétlőnek, ugyanakkor nem hagyhatod figyelmen kívül a beálló posztján Dragana Cvijicet sem. Kőkeményen kellett melóznunk a fináléért, de úgy vélem, megérdemelten győztük le a nagyon erős Buducnostot"

Ambros Martin idén már másodszor védekezte szét a Buducnostot Forrás: MTI/Beliczay László

Megkérdeztük Martínt, nem sérült-e meg valaki a játékosai közül, mert Nycke Grootot és Eduarda Amorimot is ápolni kellett. "Szerencsére mindenki jól van, úgy néz ki, Dudának is talán csak fújnia kellett egyet, azért maradt lent" - mosolygott Martín.

A Buducnost edzője vállalja a felelősséget

Dragan Adzic, a Buducnost edzője: "A maximumot nyújtottuk, de ez sem volt elég a nagyszerű Győr ellen. Az én felelősségem a vereség, mert hoztam rossz döntéseket. Sok sikert kívánok a Győrnek a fináléban" - mondta Adzic, akinek a csapata 2013 óta először hagyja ki a finálét.

Katarina Bulatovic, aki 2014-ben a Győrrel, 2015-ben a Buducnosttal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, meglehetősen csalódottan érkezett a sajtótájékoztatóra. "Tudtuk, hogy kemény lesz, én

Büszke vagyok a lányokra, az utolsó pillanatig küzdöttünk, de egy góllal alulmaradtunk" - mondta Bulatovic, majd gratulált a Győrnek.

Bulatovic próbálkozott becsülettel, de jól védekezett rajta a győri fal Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Nycke Groot, a győriek egyik legjobbja sántikálva érkezett a sajtótájékoztatóra, de jelezte, nincs nagy baja. "Egy ilyen meccs pillanatok alatt változhat, elsősorban fejben nagyon fárasztó, hogy végig koncentrálni kell, mert ha egy pillanatra kiengedsz, máris fordulhat az eredmény. Keményen dolgoztunk az utolsó pillanatig, úgy gondolom, megérdemelten jutottunk a fináléba."

A Győr a Vardar-Bucuresti mérkőzés győztesével játssza a döntőt vasárnap 17.45-től.