Vágólapra másolva!
A címvédő MVM Veszprém nyerte a férfi kézilabda NB I 2015-16-os idényét, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 26-26-os döntetlent játszott a MOL-Pick Szeged otthonában.

Eredmény, NB I, férfiak, rájátszás, az 1-6. helyért:
Szeged – Veszprém 26–26 (12–16) - az élő közvetítés
v.: Herczeg, Südi
gól: Bombac 7/1, Balogh Zs. 5, Källman 3, Zubai 3, Vranjes 2, Garcia Robledo 1, Ilyés 1, Blazevic 1, Parrondo 1, Ancsin 1, Prodanovic 1, illetve Ilic 8/3, Ugalde 5, Palmarsson 4, Nagy L. 2, Marguc 2/1, Gulyás 2, Nilsson 1, Sulic 1, Sliskovic 1
hetesek: 3/1, illetve 5/4
kiállítások: 6, illetve 10 perc

Bár idén nem rendeztek klasszikus döntőt, hanem a felsőházi rájátszás keretében körmérkőzések után dőlt el az aranyérem sorsa, a záróforduló mégis finálénak beillő volt. A Szeged régen nem látott lehetőséghez jutott: kétgólos győzelemmel már bajnok lehetett volna. Egy mérkőzésen pedig bármi megtörténhet, de ezt a Veszprém is jól tudta.

A szegedi Robledo Garcia és a veszprémi Mirsad Terzic Forrás: MTI/Kovács Anikó

A címvédő összeszedettebben és nyugodtabban kézilabdázott, Alilovic kiválóan védett, így 12 perc után 7-3-ra vezetett. A hazaiak 9-9-nél egyenlítettek, de a félidő hajrája ismét a vendégeké volt, akik öt emberhátrányos góljuknak köszönhetően 16-12-es előnnyel mehettek szünetre.

A második félidőben se nagyon változott a játék képe, a Szeged rohant az eredmény után, és a 38. percben már 14-20-as hátrányban volt.

Nem tudni, hogy Pastor mester mire várt, de a játék képe akkor változott csak meg, miután a kapuban semmi extrát nem nyújtó Sierrát végre lecserélte. Wyszomirski szenzációsan teljesített az utolsó húsz percben, nagy szerepe volt abban, hogy mínusz hatról sikerült felállnia csapatának, de ennél többre nem futotta.

Thiagus Petrus és Andreas Nilsson földharca Forrás: MTI/Kovács Anikó

A végeredmény 26-26 lett, a Szeged egyetlen egyszer sem tudott vezetni, így komolyan egy pillanatig sem veszélyeztette a Veszprém 24. bajnoki elsőségét. A hazaiaknál tíz játékos - Wyszomirski, Mindegía, Robledo, Ilyés, Prodanovic, Bombac, Parrondo, Curuvija, Vranjes, Ancsin - utoljára lépett pályára.