Társoldalunk:

Nyert az Eger Szolnokon, elmaradt a bajnokavatás

2016.05.21. 20:25

Harmadik meccsükön első győzelmét aratta az Eger a Szolnok ellen a döntőben, így elmaradt szombaton a bajnokavatás a férfi vízilabda ob I-ben.

Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharcban az összesítésben 2-0-ás hátrányban lévő egriek éltek az utolsó lehetőséggel, így meghosszabbították a 2015/16-os bajnoki szezont. A Szolnoki Dózsa eddig hét elsőséget szerzett, az Eger pedig háromszoros magyar bajnok. 

E.ON férfi ob I, döntő, 3. mérkőzés:
Szolnoki Dózsa-Közgép - ZF-Eger 9-12 (2-3, 2-3, 3-3, 2-3)
góldobók: Vámos 2, Younger, Kis, Varga Dá., Aleksic, Madaras, Mitrovic, Gocic 1-1, illetve Vapenski, Cuk 3-3, Hárai, Szivós, Biros 2-2

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Szolnok javára.


Bátran, harcosan kezdett a vendégegyüttes, amely a nyitónegyed közepéig két góllal elhúzott, ám a hazaiak szépítettek, az első szünetig azonban az Eger megtartotta minimális előnyét (2-3). 

Már szünetben vezetett az Eger

A második nyolc percben a játékot irányító egriek világbajnok centerük, Hárai Balázs látványos csavargóljával 4-2-es vezetésre tettek szert, a szintén vb-aranyérmes Vámos Márton duplájával alakult 3-4-re, majd az olimpiai bajnok center, Kis Gábor jóvoltából 4-4-re az állás. A nagyszünetre azonban 6-4-es egri vezetésnél vonulhattak el a csapatok, miután Hárai megint megvillant, a háromszoros olimpiai aranyérmes, 40 éves Biros Péter pedig büntetőből volt pontos. 

Tovább folytatódik a bajnoki csataForrás: MTI/Bugány János

Elmaradt a bajnokavatás

A harmadik negyed az olimpiai és világbajnok Varga Dániel ötméteresből elért góljával kezdődött, de hamar érkezett az egri válasz, sőt a triplázó szerb Boris Vapenski balkezes bombájával már 8-5-re lépett el a vendéggárda. A Szolnok gyors egymásutánban kétszer is betalált, a játékrészt azonban a világbajnok Szivós Márton védhetetlen büntetője zárta le (7-9). 

Szivós parádés lökete jelentette a hatásos bevezetését a befejező negyednek, így szűk hat perccel a vége előtt három góllal vezetett az Eger (7-10). A Szolnok 8-10-re, majd 9-11-re még felzárkózott, Biros azonban, amikor még bő két perc volt hátra, újabb eredményes büntetőjével gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Nyert 12-9-re a vendégcsapat, így a döntős párharc folytatódik.

A negyedik mérkőzést Egerben rendezik szerdán 20 órától.