Társoldalunk:

Vízilabdaünnepre készülnek a Margitszigeten

2016.06.01. 21:26

A vízilabda ünnepe lesz a Bajnokok Ligája hatos döntője, hangsúlyozta Bárány Attila, a rendező ZF Eger ügyvezetője a Margitszigeten csütörtöktől szombatig sorra kerülő torna szerdai sajtótájékoztatóján.

Bárány elmondta, nagyon tisztelik a horvát Jug Dubrovnikot, amellyel csütörtökön az elődöntőbe jutásért mérkőznek, ugyanakkor úgy véli, a csapat készen áll a négy közé jutásra.

Kósz Zoltán, a másik magyar résztvevő, a bajnok Szolnoki Dózsa-Közgép kapusedzője, örül, hogy a két hazai csapat elkerülte egymást, s - mint hozzátette - bízik benne, hogy a döntőben fognak találkozni. "A felkészülésünk nagyon jól sikerült, ezt jelzi, hogy egy remek Egert tudtunk legyőzni a bajnoki döntőben" - mondta.

A Szolnok és az Eger is ott lesz Final SixbenForrás: MTI/Bugány János

Jesús Martín, a Barceloneta vezetőedzője kiemelte, nagyon elégedettek, hogy két hazai rendezés után a budapesti végjátékig is eljutottak, ugyanakkor hangsúlyozta, csütörtökön nehéz mérkőzés vár rájuk a Szolnok ellen.

Vjekoslav Kobescak, a Jug Dubrovnik trénere azt mondta, egyelőre az első, Eger elleni találkozóra koncentrálnak, amely rendkívül keménynek ígérkezik. Hozzátette, mind a hat csapatnak van esélye elhódítani a trófeát, mindegyik együttest remek játékosok alkotják.

Kemény Dénes, a magyar szövetség elnöke emlékeztetett rá, hogy nemcsak most, hanem jövőre is Budapest rendezheti a hatos döntőt. Kiemelte, a 6800 férőhelyből mindössze 900 nem kelt még el, így bízik benne, hogy telt ház, és abban is, hogy jó idő várja a csapatokat.

A szerdai sajtótájékoztatón - amelyen a pénteki elődöntőben érdekelt, címvédő Pro Recco és a sorozatban az idényben még veretlen Olimpiakosz képviselői még nem vettek részt - elhangzott, 102 újságíró és mintegy 40 fotós tudósít a döntő három napjáról, amelyet az érintett országok televíziói is közvetítenek.

A margitszigeti Final Six programja, csütörtök, a négy közé jutásért:
19.00: ZF-Eger - Jug Dubrovnik (horvát) 
20.30: Szolnoki Dózsa-Közgép - Barceloneta (spanyol) 

péntek:
17.30: az 5. helyért

elődöntő:
19.00: Szolnok/Barceloneta - Olimpiakosz (görög) 
20.30: Eger/Jug - Pro Recco (olasz)

szombat:
19.30: a 3. helyért
21.00: döntő