Társoldalunk:

BL-elődöntőben a szolnoki pólósok

2016.06.02. 22:05

A Szolnoki Dózsa-Közgép bejutott a legjobb négy közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében, miután csütörtökön 7-5-re legyőzte a spanyol Barcelonetát a Margitszigeten. A pénteki elődöntőben a görög Olympiakosz Pireusz lesz a szolnokiak ellenfele, míg a Barceloneta a rendező ZF-Egerrel játszik az ötödik helyért.

Eredmény, Bajnokok Ligája, az elődöntőbe jutásért:
Szolnoki Dózsa-Közgép - Barceloneta (spanyol) 7-5 (2-1, 1-0, 3-1, 1-3)
gól: Kis G., Mitrovic, Varga Dé. 2-2, Vámos 1, illetve Minguell, Munarriz, Stra. Rasovic, Vi. Rasovic, Famera 1-1

A magyar bajnok Varga Dénes váratlan lövésével jutott előnyhöz, majd Nagy Viktor mutatott be több remek védést a szemerkélő esőben kezdődött találkozón. Ezt követően Marc Minguell találatával egyenlített a sorozatot eddig egyszer megnyerő katalán együttes. Hét másodperccel a negyed vége előtt Kis Gábor bombájával újra a Szolnok szerzett vezetést.

Nagy Viktor remekelt a Barcelonetta ellenForrás: MTI/Kovács Anikó

A második negyedben Nagy Viktor folytatta remeklését, míg Stefan Mitrovic egy nagyszerűen kijátszott támadást fejezett be góllal, kettőre növelve a Szolnok előnyét. A magyar csapat világbajnok kapusa újabb óriási védést mutatott be, majd Albert Espanol ziccerben a kapufát találta el, így a nagyszünetre 3-1-es szolnoki előnynél vonulhattak el a csapatok.

A hajrára nem sok izgalom maradt

A térfélcsere után Kis Gábor emberfórból növelte tovább a magyarok előnyét, s bár a Barceloneta Alberto Munarriz találatával zárkózott, Vámos Márton visszaállította a háromgólos különbséget (5-2), amelyet Nagy Viktor a kapufa segítségével tartott meg. A negyed végén Mitrovic megszerezte a szolnokiak hatodik, saját maga második találatát is.

A záró felvonásban Strahinja Rasovic góljával újra háromra csökkentette a különbséget, majd Viktor Rasovic faragta még tovább a spanyol hátrányt. A háromgólos magyar vezetés visszaállításáról Varga Dénes gondoskodott, majd még tovább növelhette volna a különbséget, ám ötméteresét Daniel López hárította. Két perccel a végső dudaszó előtt Martin Famera állította be a végeredményt, miután Nagy Viktor az utolsó másodpercben bemutatta utolsó bravúrját a találkozón Albert Espanol ziccerénél.

Korábban, az elődöntőbe jutásért:
Jug Dubrovnik (horvát)-ZF-Eger 8-6 (2-2, 2-1, 1-2, 3-1)