Társoldalunk:

Nem jött össze a BL-elődöntő az Egernek

2016.06.02. 20:50

A ZF-Eger nem jutott be a legjobb négy közé a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjében, miután csütörtökön 8-6-ra kikapott a horvát Jug Dubrovniktól a Margitszigeten. A magyar bajnoki ezüstérmes a csütörtök késő esti Szolnok-Barceloneta összecsapás vesztesével mérkőzik pénteken az ötödik helyért.

Eredmény, Bajnokok Ligája, az elődöntőbe jutásért:
Jug Dubrovnik (horvát) - ZF-Eger 8-6 (2-2, 2-1, 1-2, 3-1)
gól: Loncar 4, Benic, García Gadea, Perrone, Markovic 1-1, illetve Cuckovic, Vapenski 2-2, Biros, Cuk 1-1

Rögtön a találkozó elején előnybe került a háromszoros győztes horvát együttes, a rendező egri csapat a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter ötméteresével egyenlített. A következő támadásnál ismét a vendégeknél volt az előny. A nyitó felvonás utolsó egri támadását Uros Cuckovic pattintott lövésével zárták góllal az egriek,.

Hosnyánszky NorbertForrás: MTI/Bugány János

A második negyedben Mitrovic több védést is bemutatott, ám az Eger több nagy helyzetet is kihagyott, így öt góltalan perc után az összesen négy találatig jutó Luka Loncar centerből a Jugnak szerzett előnyt. Az egyenlítés a következő támadásból megszületett: Boris Vapenski emberelőnyből egalizált, sőt fél perccel később a vezetést is megszerezhette volna, ám ziccerét fogta a Jug kapusa, Marko Bijac, az ellentámadásból pedig újra a horvátok jutottak előnyhöz.

Rengeteg helyzet maradt ki

A nagyszünet után ismét kimaradt lehetőségek jellemezték a játékot: az egrieknek kétszer is a kapufa segített, míg a dubrovniki együttes jó kapusteljesítménye révén őrizte előnyét. Tette ezt egészen a negyed közepéig, amikor Cuckovic szépen kijátszott emberelőny végén vágta közelről a kapuba a labdát. Két perccel később pedig a mérkőzésen először a vezetést is megszerezte a házigazda Milos Cuk emberfóros góljával. Kettőre is növelhette volna előnyét az Eger, ám a center Bedő Krisztián ziccerét hárította Bijac, és ezt kihasználta a Jug: Loncar nyolc másodperccel a dudaszó előtt egyenlített emberelőnyből.

Erdélyi Balázs lő kapura a Szolnok ellenForrás: MTI/Bugány János

A záró felvonásban a Jug visszavette a vezetést, Vapenski emberelőnyből rögtön egyenlített. Ám nem állt sokáig 6-6 az eredményjelzőn, Loncar harmadik és negyedik góljával 8-6-ra ellépett a horvát gárda - először volt kéttalálatnyi a különbség a találkozón. Az eredmény már nem változott, a hajrában egyik csapat sem talált be a kapuba, így a Jug Dubrovnik jutott az olasz Pro Recco elleni pénteki elődöntőbe.

A további program, később:
Szolnoki Dózsa-Közgép - Barceloneta (spanyol) 7-5

péntek,
mérkőzés az 5. helyért:
ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép/Barceloneta 17.30
elődöntő:
Szolnok/Barceloneta - Olympiakosz Pireusz (görög) 19.00
Jug Dubrovnik-Pro Recco (olasz) 20.30
szombat:
mérkőzés a 3. helyért 19.30
döntő 21.00