Murray kapus fejvédője segítette a Cápákat

Joonas Donskoi (San Jose Sharks), jégkorong, NHL
SAN JOSE, CA - JUNE 04: Joonas Donskoi #27 of the San Jose Sharks celebrates his game winning goal against the Pittsburgh Penguins during overtime in Game Three of the 2016 NHL Stanley Cup Final at SAP Center on June 4, 2016 in San Jose, California. Ezra Shaw/Getty Images/AFP EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Vágólapra másolva!
A San Jose Sharks jégkorongcsapata hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a vendég Pittsburgh Penguinst az NHL döntőjének harmadik mérkőzésen, így 2-1-re szépített az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

Eredmény, Stanley Kupa, döntő, 3. mérkőzés:
San Jose Sharks - Pittsburgh Penguins 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0), hosszabbítás után
gól: Braun (10.), Ward (49.), Donskoi (73.), illetve Lovejoy (6.), Hörnqvist (40.)
A párharc állása: 2-1 a Pittsburgh javára.

A hazaiak gólerős cseh csatára, Tomas Hertl sérülés miatt nem vállalta a játékot. A vendégeknél nem volt változás az első két nyertes meccshez képest. A kezdés előtt megemlékeztek az egy nappal korábban elhunyt legendás ökölvívóra, Muhammad Alira.

Egymásnak ugrott a két csapat, és a Pittsburgh szerzett vezetést a hátvéd Ben Lovejoy révén, távoli lövése két San Jose-játékoson is megpattant. Azonban ugyancsak egy védő, Justin Braun - aki az előző összecsapáson kiharcolta a hosszabbítást - takarásból négy perc múlva egyenlített. A hazai játékosnak ez a 412. találkozója az NHL-ben, de először fordult elő vele, hogy egymást követő két alkalommal is gólt üssön.

Joonas Donskoi gólja döntött Forrás: AFP/Getty Images/Ezra Shaw

Phil Kessel kimaradt szólója után nagy helyzeteket hagyott ki a San Jose, előbb Brent Burns közeli ziccerét védte Matt Murray, majd Logan Couture kísérlete a kapuvason csattant. Azonban még a második szünet előtt megint betalált a Penguins Patric Hörnqvist jóvoltából. A svéd csatár Lovejoy lövésébe nyúlt bele, így Martin Jones nem védhetett.

A harmadik harmad derekán emberelőnyben Joel Ward egy váratlan bombaerős lövésből volt eredményes, így - akárcsak három napja - megint következett a hirtelen halál.

A ráadás elején - hiába lőtt többet kapura a Penguins - a nagy gólszerzési lehetőségek a Sharks előtt adódtak, majd a vendégek is kis híján betaláltak. A 73. percben a finn Joonas Donskoi a kapu mögül visszafordulva, két védő gyűrűjében lőtt, és a korong a letérdelő Murray fejvédőjéről bepattant.

A San Jose az idei rájátszásban a korábbi négy hosszabbításos meccsét elveszítette, és most szakadt meg ez a rossz sorozat.

A következő mérkőzést magyar idő szerint kedd hajnalban rendezik ugyancsak San Joséban.