Újabb rekordot írt át a parkett királynője

2016 Team USA Media Summit - Portraits GettyImageRank3 People SPORT HORIZONTAL Studio Shot Waist Up Basketball - Sport SMILING USA California Beverly Hills - California One Person The Olympic Games ADULT ATHLETE Women PORTRAIT Photography Tamika Catchings
BEVERLY HILLS, CA - MARCH 09: Basketball player Tamika Catchings poses for a portrait at the 2016 Team USA Media Summit at The Beverly Hilton Hotel on March 9, 2016 in Beverly Hills, California. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Tamika Catchings, az Indiana Fever 37 éves legendája a szezon végeztével visszavonul, de előtte még, amelyik rekordot csak lehet, azt megdönti. Péntek éjszaka óta, ő a WNBA legtöbb lepattanót jegyző játékosa.

Az Indiana Fever ugyan 82-75-re kikapott hazai pályán a ligaelső Minnesota Lynx együttesétől, azonban az így is biztosan rájátszásba jutó hazaiaknak mégis volt mit, illetve kit ünnepelniük. A Fever legendája, Tamika Catchings ugyanis 11 pontja mellé begyűjtött 4 lepattanót is, ami azt jelenti, hogy ebben a mutatóban már 3308-nál jár, amivel megelőzte az örökranglistát eddig vezető Lisa Leslie-t.

A 3308.

Catchings két évvel ezelőtt jelentette be, hogy a riói olimpiát még megvárja (az amerikaiak mindenkit elsöpörve védték meg bajnoki címüket), majd a szezon végeztével visszavonul. Döntését a riói győzelem után megerősítette, az utolsó meccsig pedig igyekszik még tovább fényesíteni egyébként is csillogó karrierjét.

Rekordot rekordra

Az ESPN összeállítása szerint Catchingset 2001-ben harmadikként válaszotta ki az amatőr játékosbörzén (draft) az Indiana Fever, azonban csak egy évvel később csatlakozott a csapathoz, mert addigra jött rendbe az utolsó egyetemi évében összeszedett sérülése.

A következő idényben aznban mindjárt az év újonca lett. 2005-ben először nyerte el az év legjobban védkező játékosának címét,

amit még négyszer megtett - erre senki más nem volt még képes a WNBA-ben.

Ahogy arra sem, hogy egy szezonban az első tízben végezzen a pontok, a lepattanók, a gólpasszaok, a labdaszerzések és a kiosztott blokkok tekintetében is - neki ez kétszer sikerült.

Tamika Catchings Forrás: AFP/2016 Getty Images/Sean M. Haffey

2012-ben megnyerte első és egetlen bajnoki címét a Feverrel, persze, hogy ő lett a döntő legértékesebb játékosa (MVP), egy évvel az alapszakaszban szerzett hasonló címe után. Tízszer szerepelt a liga All-Star gáláján,

a Fevert pedig immár sorozatban 12. alkalommal vezette be a rájátszásba.

A válogatottban is letette a névjegyét - Rióban negyedik aaranyérmét nyerte az amerikai csapattal. Így most két kollégájával, Sue Birddel és Diana Taurasival csatlakozhatott a nagy elődökhöz, azaz Lisa Leslie-hez és Teresa Edwardshoz a négyszeres bajnokok szűkkörű elitklubjában.