Kanada simán nyert a jégkorong világkupán

Hokitorna Szocsiban, jégkorong
Canadian forward Sidney Crosby (87) and Canadian defence Scott Niedermayer (27)jubilates as their team wins gold against the USA in the Men's Gold Medal Hockey match at the Canada Hockey Place during the XXI Winter Olympic Games in Vancouver, Canada on February 28, 2010. Canada beat the USA 3-2 to win gold. AFP PHOTO / YURI KADOBNOV
Vágólapra másolva!
A címvédő kanadai csapat magabiztos győzelmet aratott a csehek ellen, míg az Európa-válogatott váratlanul legyőzte az amerikai együttest a jégkorong világkupa szombati nyitányán Torontóban.

A kanadaiak végig nagy fölényben voltak, Sidney Crosby egy góllal és két gólpasszal, Carey Price pedig 27 védéssel vette ki részét a győzelemből.

A nap másik találkozóján az ebből az alkalomból összerakott európai csapat 3-0-ra verte az előzetesen az esélyesek közé sorolt amerikaiakat. A szlovák Jaroslav Halak mind a 35 lövést hárította.

Sidney Crosby ezúttal is remekelt a válogatottban Forrás: AFP/Yuri Kadobnov

Eredmények, Világkupa (Toronto):
A csoport, 1. forduló:
Európa-Egyesült Államok 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
Kanada-Csehország 6-0 (3-0, 2-0, 1-0)

A másik csoportban a finn, a svéd, az orosz és az észak-amerikai U23-as válogatott mérkőzik. A két kvartettből az első két helyezett jut az elődöntőbe.