Vágólapra másolva!
Egyelőre felhagy a versenyszerű úszással és kézilabdaedzésekre jár az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Florent Manaudou.

A 25 éves gyorsúszó egyelőre pihenteti úszókarrierjét, ugyanakkor egyelőre nem akar elhamarkodott és radikális döntést hozni. A váltásra viszont szüksége van, mert - amint fogalmazott - nem szeretné úgy folytatni az úszást, hogy abban nem leli örömét.

A kézilabdaedzéseket már el is kezdte az élvonalbeli Aix-en-Provence második számú csapatánál a 199 centis, és csaknem 100 kilós sportoló, akinek egyelőre nincs más ambíciója, mint hogy a legjobbját nyújtsa, és új örömforrásra leljen. Emlékeztetett rá, hogy régebben kézilabdázott, de nagyon korán abbahagyta.

Londonban olimpiai bajnok volt, Rióban két ezüstöt nyert Forrás: AFP/Christophe Simon

Rióban címvédőként második lett 50 méter gyorson és ezüstérmet nyert a 4x100-as váltó tagjaként is, emiatt nagy várakozás előzte meg Franciaországban a pályafutása folytatására vonatkozó döntését.

"Az a környezet, amelyben mozgok, nagy médianyomást helyez rám, én pedig nem szeretném, hogy emiatt romoljanak az esélyeim arra, hogy ismét olimpiai érmet nyerjek Franciaországnak. Szeretném megteremteni magamnak a feltöltődés feltételeit" - indokolta az eltávolodást, hozzátéve, hogy az elmúlt két olimpiai ciklusban elért sikereinek az alapja éppen az volt, hogy örömét lelte abban, amit csinált.

Florent Manaudou sportágat vált Forrás: Twitter/Florent Manaudou

Ezért döntött úgy, hogy a napi három edzéssel egy időre felhagy, ugyanakkor továbbra is úszik, és néhány versenyen el is indul. Mint mondta, inspirációt szeretne meríteni a kézilabdázásból, amely nagyon vonzó a számára.

Emlékeztetett rá, hogy nem egyedi az ő eljárása, mások is iktattak már be hosszabb szüneteket úszópályafutásukba, és többek között nővérét, Laure Manaudou-t, továbbá Yannick Agnelt, illetve az amerikai Michael Phelpset említette.