Ellenállhatatlan hajrával jutott tovább az Eger a BL-ben

Hosnyánszky Norbert
Eger, 2016. október 16. Hosnyánszky Norbert, az Eger (j) és Antun Goreta, a horvát Split csapatának játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának E-csoportja második selejtezőkörében, a harmadik fordulóban játszott ZF-Eger - VK Mornar Split mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2016. október 16-án. Az Eger 15-8-ra legyőzte a horvát csapatot, ezzel továbbjutott. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Az Eger 15-8-ra legyőzte a horvát Mornar Split csapatát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörének vasárnapi, harmadik fordulójában, ezzel továbbjutott.

A hazai medencében játszó egriek az utolsó negyed előtt még csak két góllal vezettek, de mivel a negyedik felvonást 5-0-ra megnyerték, végül fölényes sikert arattak.

Hosnyánszky (fehérben) volt a legeredményesebb Forrás: MTI/Komka Péter

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, 3. forduló, E csoport (Eger):
ZF-Eger - VK Mornar Split (horvát) 15-8 (2-2, 4-3, 4-3, 5-0)
a magyar csapat góldobói: Hosnyánszky 4, Angyal, Lőrincz 3-3, Decker Á., Bedő 2-2, Kovács G. 1

A csoport végeredménye:
1. SM Verona (olasz) 9 pont
2. ZF-Eger 6
3. CN Marseille (francia) 3
4. Mornar Split 0

A küzdelmek négy csoportban zajlottak, ezekből az első kettő jutott tovább. A csoportelsőket a másodikokkal sorsolják össze és oda-visszavágós párharcban dől el, melyik négy csapat kerül fel a főtáblára, ahol már ott van nyolc kiemelt együttes.

Mivel az OSC és az Eger is csoportja második helyén jutott tovább, nem kerülhetnek össze a következő párharcban. Az elitnek tagja a Szolnoki Dózsa-Közgép, amely a hatos döntő házigazdája lesz.