Hazai vereséggel kezdett az EK-ban a Sopron

Honti Katalin, Sopron, kosárlabda
Sopron, 2016. április 25. A soproni Honti Katalin (j) és a győri Laklóth Anna a női kosárlabda NB I döntőjének harmadik, UNIQA Sopron - CMB CARGO UNI Győr mérkőzésén Sopronban 2016. április 25-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Sopron hazai pályán kikapott a francia Nanterre-től szerdán a férfi kosárlabda Európa Kupa csoportkörének első fordulójában.

Eredmény, D csoport, 1. forduló:
Sopron KC-Nanterre (francia) 77-79 (23-12, 12-25, 17-15, 25-27)
a magyar csapat legjobb dobói: Dufault 16, Threatt 14, Mills 14, Lewis 14, Spica 13

Az NB I-ben legutóbb hatodik Sopron a francia bajnokság negyeddöntőjéig jutó Nanterre-t fogadta az EK-csoportkör nyitányán. Sabáli Balázs együttese jelenleg négy forduló után ötvenszázalékos mérleggel áll a magyar bajnokságban, míg ellenfele négy meccs után még veretlen a francia bajnokságban.

A soproniak 8-4 után egy 12-0-s rohammal faképnél hagyták ellenfelüket, főként az amerikai Jay Threattnek és Austin Dufaultnak köszönhetően. A folytatásban váratlanul feltámadt a Nanterre, és cserejátékosainak hatékonysága miatt a 18. percben már 31-31 állt az eredményjelzőn. A nagyszünetben 35-37 volt az állás.

Honti Katalin Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Fordulás után nagy küzdelem zajlott a pályán, a magyarok lefaragták hátrányukat a negyedik negyed elejére, amely így 52-52-ről indult. A hazai csapat 63-56-ra elhúzott, a franciák 67-67-nél egyenlítettek ismét.

A hajrá a vendégeknek sikerült jobban,

Julien Mills triplájával a Sabáli-csapat még feljött 77-78-ra, de fordítani már nem tudott.

A soproniak jövő kedden a belga Antwerp Giantshez látogatnak. Sabáli Balázs vezetőedző bízik abban, hogy "pozitív vereséget" szenvedtek el tanítványai. "A ma látott küzdőszellemet kamatoztathatjuk majd a magyar bajnokságban. A Nanterre magasabb büdzséjű, erős csapat, de velük is tudtunk egy jó meccset játszani" - mondta a tréner, hozzátéve, jövő héten a belga éllovas ellen sem lesz könnyű dolguk.