A bajnok edzője bejelentkezett Benedek Tibor helyére

Cseh Sándor, vízilabda, Szolnoki Dózsa-Közgép
Szolnok, 2015. május 18. A bajnok szolnoki csapat, középen Cseh Sándor vezetőedző a vízilabda országos bajnokság I (ob I) döntőjének harmadik mérkőzésén játszott Szolnoki Dózsa-Közgép - A-Híd OSC Újbuda mérkőzés végén a tiszaligeti Vízilabda Arénában, Szolnokon 2015. május 18-án. A szolnokiak a harmadik mérkőzésén is legyőzték az OSC-t és ezzel aranyérmesek lettek. Szolnoki Dózsa-Közgép - A-Híd OSC Újbuda 13-7. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
Cseh Sándor, a Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapatának vezetőedzője szeretne a férfi válogatott szövetségi kapitánya lenni.

A szakember az M4 Sport Sportreggeli című műsorában szerdán elmondta: Kósz Zoltán korábbi válogatott kapussal dolgozna együtt, Kósznak a kapusedzőként és klubvezetőként felhalmozott tapasztalata a nemzeti csapat hasznára lehetne.

Cseh Sándor (középen) a szolnoki sztárcsapattal idén bajnoki címet ünnepelhetett Forrás: MTI/Mészáros János

A kettős Szolnokon már együtt tevékenykedik, nyertek többek között bajnokságot, valamint Magyar Kupát,

és az a közös terv, hogy - kiegészülve más stábtagokkal - együtt vezetnék a válogatottat.


Cseh elmondta: őt megkérdezték, szeretne-e szövetségi kapitány lenni. Hozzátette: az majd eldől, hogy pályázat útján lesz-e kapitánya a válogatottnak, vagy pedig valakit kijelölnek.

A szövetség elnöksége csütörtökön tart ülést, és várhatóan ott dől el, milyen módon választanak szövetségi kapitányt.

Benedek Tibor a riói olimpián elért ötödik hely után jelezte, hogy a lejáró szerződése után nem pályázik a tisztségre. Ez azt jelenti, hogy a nemzeti csapattal 2013-ban világbajnok, 2014-ben Európa-bajnoki ezüstöt, 2016-ban pedig Eb-bronzérmet nyert kapitány - akinek december 31-ig szól a megbízatása - távozik posztjáról.