Társoldalunk:

Újpesten folytatja az olimpiai bajnok legenda

2016.11.19. 12:49

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról távozó Benedek Tibor január elsejétől ismét munkát vállal, és egykori újpesti klubjánál veszi át a szakmai munka irányítását.

„A korábban megjelent sajtóhíreket megerősítve bejelentjük, hogy Benedek Tibor, háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok, jelenlegi szövetségi kapitány, január 1-től az UVSE szakmai munkáját irányítja. Büszkék vagyunk arra, hogy az Újpesttel BEK és Szuperkupát is nyerő, sokszoros bajnok visszatér a klubunkba. Jelenléte, szakmai irányítása garancia arra, hogy az UVSE még inkább meghatározó vízilabda klubbá váljék, az egyesületünkben nevelkedő generációk számára, így még több motivációt és perspektívát biztosíthassunk" – olvasható a klub hivatalos honlapján.

Benedek játékosként 1989 és 1996 között szerepelt az újpestieknél, a csapattal négyszer nyert magyar bajnokságot, kétszer Magyar Kupát, és tagja volt az 1993-as LEN-kupa-, majd az 1994-es BEK-győztes együttesnek is.

Benedek Tibor (jobbra) hazatér ÚjpestreForrás: Uvse.hu

Később megfordult az olasz INA Assitalia Roma és Pro Recco, valamint 2004–2007 között a Honvéd Domino együtteseiben is.

A férfiválogatott irányítását 2013-ban vette át, vezetésével a csapat 2013-ban világbajnok, 2014-ben Eb-2., idén Eb-3. lett. Az olimpiai ötödik helyezés után mondott le posztjáról.